Antifungal ilaçlar hangileri?

İçindekiler:

  1. Antifungal ilaçlar hangileri?
  2. Antifungal ilaç ne ise yarar?
  3. Imidazol ilaç nedir?
  4. Flusitozin ne için kullanılır?
  5. Antifungal antibiyotik nedir?
  6. Fluzole ilaç nedir?
  7. Nistatin antibiyotik mi?
  8. Ambisome 50 mg ne için kullanılır?
  9. Nistatin nasıl kullanılır?

Antifungal ilaçlar hangileri?

En Yaygın Antifungal İlaçlar Etkenleri
  • Amfoterisin B.
  • Flukonazol.
  • Flusitozin.
  • Ketokonazol.
  • Itrakonazol.
  • Vorikonazol.
  • Kaspofungin.

Antifungal ilaç ne ise yarar?

Antifungaller, konakçıya minimum toksisite ile bir konakçıdan mantar patojenlerini seçici olarak ortadan kaldırır. En yaygın kullanılan antifungaller, polienler, azoller ve bir antimetabolitlerdir. Antifungal ilaçlar, oral, intravenöz, topikal olarak kullanılabilir.

Imidazol ilaç nedir?

Sentetik bir imidazol grubu antifungaldir. Yapı ve etki bakımından klotrimazole benzer. Hücre duvarı sentezini baskılayarak mantarlara etkili olur. Patojenik mantarların çoğuna, Gram pozitif bakterilere ve bazı Acanthamoeba türlerine karşı etkilidir.

Flusitozin ne için kullanılır?

Amfoterisin flusitozinin antifungal aktivitesini arttırır ve normalde antifungal özelliği olmayan rifampisine antifungal etkinlik kazandırabilir. Oral absorbsiyonu düşüktür ve İV yolla uygulanır. Kan beyin bariyerini düşük oranda geçer. Böbrek yoluyla çok yavaş olarak atılır.

Antifungal antibiyotik nedir?

Antifungaller Fungus veya diğer deyişle Mantar enfeksiyonlarında kullanılan sentetik farmakolojik ajanlardır.

Fluzole ilaç nedir?

FLUZOLE, antifungal adı verilen ve mantar hastalıklarına karşı kullanılan bir grup ilaçtan biridir. Etkin madde flukonazoldür. Mantar enfeksiyonu tedavi etmek için aldığınız diğer ilaçlara.

Nistatin antibiyotik mi?

Nistatin belirli Streptomyces noursei türlerinden elde edilen antifungal bir antibiyotiktir. Esas olarak tetraen yapılı bileşikler içerir. Bunlardan başlıcası Nistatin A1'dir. Nistatin A1 sarıdan açık kahveye değişen renkte, karakteristik kokulu higroskopik bir tozdur.

Ambisome 50 mg ne için kullanılır?

AMBISOME mantar enfeksiyonuna karşı etkili (antifungal) bir antibiyotik olup, aşağıdaki durumlarda kullanılır: - Mantarların neden olduğu, ciddi sistemik enfeksiyonların spesifik tedavisi.

Nistatin nasıl kullanılır?

İlaç hastalıklı bölgeye lüzumuna göre günde bir veya birkaç defa tatbik edilebilir. İlaç tatbikine tam iyileşme husule gelinceye kadar devam edilmelidir. Oda sıcaklığında muhafaza ediniz.