Dişini sıkmak kelimesinin anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Dişini sıkmak kelimesinin anlamı nedir?
  2. Dişini sıkmak deyim midir?
  3. Dişini tırnağına takmak ne demek?
  4. Yüreğim parça parça olmak ne demek?
  5. Mızıkçı ne anlama gelir?
  6. Etliye sütlüye karışmamak ne anlama geliyor?
  7. Etlisine sütlüsüne nasıl yazılır?
  8. Birbirine karışmak ne demek?

Dişini sıkmak kelimesinin anlamı nedir?

Dişini sıkmak deyiminin anlamı: Darlığa, sıkıntıya dayanmak; her türlü zorluğa katlanmak. ➡Dişini sıkmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Biraz daha dişini sıkmalısın, inşallah yakında rahata kavuşacağız.

Dişini sıkmak deyim midir?

Darlığa, sıkıntıya dayanmak; her türlü zorluğa katlanmak."Biraz daha dişini sıkmalısın, inşallah yakında rahata kavuşacağız."

Dişini tırnağına takmak ne demek?

Dişini tırnağına takmak deyiminin anlamı: Çok büyük zorluklara, sıkıntılara, darlıklara katlanarak bütün gücünü kullanıp çalışmak. ➡Dişini tırnağına takmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Biz bu evi dişimizi tırnağımıza takarak yaptık, yıkmalarına izin vermeyeceğim!

Yüreğim parça parça olmak ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Bir duruma ve bir şeye pek çok acımak, derin üzüntü hissetmek. "Anne babasından ayrılan çocukları gördükçe yüreğim parça parça oldu."

Mızıkçı ne anlama gelir?

çeşitli sebeplerle oyun bozan, yenilgiyi kabul etmeyen, kolayca darılan (kimse), ordubozan, oyunbozan.

Etliye sütlüye karışmamak ne anlama geliyor?

Etliye sütlüye karışmamak, başkalarının özel meseleleriyle ilgili yorum yapmamak ve karar verilmesi gereken durumlarda bile nötr kalmak demektir. ''Her İşe Burnunu Sokmak'' deyimiyle zıt anlamlıdır.

Etlisine sütlüsüne nasıl yazılır?

Safa. etliye sütlüye karışmamak, 25 karakter ile yazılır. Ayrıca, e harfi ile başlar, k harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'e', 't', 'l', 'i', 'y', 'e', ' ', 's', 'ü', 't', 'l', 'ü', 'y', 'e', ' ', 'k', 'a', 'r', 'ı', 'ş', 'm', 'a', 'm', 'a', 'k', şeklindedir.

Birbirine karışmak ne demek?

Bulanmak, duruluğunu yitirmek. Engellemek, araya girmek.