Engelli ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Engelli ne anlama gelir?
  2. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü hangi bakanlık?
  3. Yaşlı ve engelli Hizmetleri Genel Müdürlüğü Nedir?
  4. Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ne yapar?
  5. Engelliler Kanunu hükümleri nelerdir?

Engelli ne anlama gelir?

Engelli, yaralanma ya da fiziksel veya zihinsel bir rahatsızlık nedeniyle bazı hareketleri, duyuları veya işlevleri kısıtlanan (kişi). Engeller doğuştan gelebilir veya sonradan geçirilen hastalıklar veya kazalar sonucu ortaya çıkabilir.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü hangi bakanlık?

MADDE 2- (1) Bu Yönerge, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün teşkilat yapısı, görev, yetki ve sorumlulukları ile işleyişe ilişkin usul ve esasları kapsar.

Yaşlı ve engelli Hizmetleri Genel Müdürlüğü Nedir?

Madde 10 ile Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün görevleri belirtilmiştir. Buna göre: a) Bakanlığın engellilere ve yaşlılara yönelik koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici, rehberlik ve rehabilite edici sosyal hizmet faaliyetlerini yürütmek ve koordine etmek.

Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ne yapar?

1990 yılında kadınerkek eşitliğini sağlamak üzere ulusal mekanizma olarak kurulan Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, kadının insan haklarının korunması ve geliştirilmesi; kadınların sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal yaşamdaki konumlarının güçlendirilmesi; hak, fırsat ve imkanlardan eşit biçimde yararlanmalarının ...

Engelliler Kanunu hükümleri nelerdir?

a) Engellilerin insan onur ve haysiyetinin dokunulmazlığı temelinde, kendi seçimlerini yapma özgürlüğünü ve bağımsızlığını kapsayacak şekilde bireysel özerkliğine saygı gösterilmesi esastır. b) Engelliliğe dayalı ayrımcılık yapılamaz, ayrımcılıkla mücadele engellilere yönelik politikaların temel esasıdır.