Riskli gebelik nasıl sonlandırılır?

İçindekiler:

  1. Riskli gebelik nasıl sonlandırılır?
  2. Riskli gebelikler neler?
  3. Riskli gebelik Nedir makale?
  4. Hamilelik takibi nasıl olur?
  5. Ileri gebelik ne demek?
  6. Abortus ne demek?

Riskli gebelik nasıl sonlandırılır?

Kürtaj, istenmeyen gebeliklerde ya da riskli gebeliklerde, gebeliğin sonlandırılması amacıyla yapılan cerrahi müdahaledir. Ancak bilinmeyen bir kullanım alanı daha vardır. Kürtaj, kazıma anlamına gelmektedir ve gebelik sonlandırılması haricinde rahim içerisinde doku almak amacıyla da kullanılmaktadır.

Riskli gebelikler neler?

Çoğul gebelik, kanama, su gelmesi, erken doğum tehdidi, düşük tehlikesi, rahim ağzı kısalığı, gebelik zehirlenmesi (pre-eklampsi), gebelikte ilaç kullanımı, radyasyon maruziyeti, gebelik şekeri, bebeğin eşinin aşağı yerleşimli olması bunlardan bazıları olmaktadır.

Riskli gebelik Nedir makale?

Fetus ve / veya annenin açıkça tehlikede olduğu gebelikler yüksek riskli gebelik olarak tanımlanmaktadır. Başka bir tanıma göre yüksek riskli gebelik, var olan etkenin anne ve / veya fetüsün potansiyel davranışlarını ve gebeliğin sonucunu olumsuz etkilemesi olarak tanımlanmaktadır.

Hamilelik takibi nasıl olur?

Gebelik takibi, gebelik tanısı konulduğu anda başlar. Kan ve idrar testleri ile gebelik tanısı konulduktan yaklaşık 2 hafta sonra gebelik kesesi ultrason ile görülebilir. Bu dönemde gebelik kesesinin rahim içinde olup olmadığına bakılarak dış gebelik durumu kontrol edilir.

Ileri gebelik ne demek?

35 yaş ve üzerinde olan gebeliklere ileri yaş gebeliği denir. 40'lı yaşlarla birlikte gebe kalma olasılığı %50 oranında azalmaya başlar.

Abortus ne demek?

Düşükler, tıbbi literaturde “abortus” olarak geçmekte olup gebeliğin ilk yarısında yani yirminci gebelik haftasından önce veya bebek 500 gram ağırlığa ulaşmadan önce gebeliğin değişik nedenlerle sonlanmasıdır.