Parkinsona hangi yiyecekler iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Parkinsona hangi yiyecekler iyi gelir?
  2. Parkinson hastaları ne hisseder?
  3. Parkinson hastalığının çaresi nedir?
  4. Parkinson Hastalığı na ne iyi gelir?

Parkinsona hangi yiyecekler iyi gelir?

Araştırmalar E vitamininin Parkinson hastalığının etkilerini azalttığı görülmüştür. Kaynakları; koyu yeşil yapraklı sebzeler, yağlı tohumlar (ceviz, fındık gibi), buğdaydır. Çoklu doymamış n-6 grubu yağ asitlerinden zengin bitkisel sıvı yağlar yerine zeytin yağı kullanılmalıdır.

Parkinson hastaları ne hisseder?

Parkinson hastaları, hareket güçlüklerine ek olarak yorgunluk, ağrı, depresyon, hafıza problemleri, yutkunma ve uyku, idrar çıkarmada problemler, anksiyete ve kabızlık gibi diğer semptomlar yaşayabilmektedir.

Parkinson hastalığının çaresi nedir?

Parkinson tedavisinde öncelik ilaçtır. İlaç tedavisi ile beyindeki dopamin maddesinin üretim açığı kapatılıyor. İlaçlar mevcut şikayetlerin azalmasını sağlasa da hastalığın ilerlemesini önleyemiyor. Dolasıyla günümüzde Parkinson'un kesin tedavisi bulunmuyor.

Parkinson Hastalığı na ne iyi gelir?

Sultan Tarlacı, hastaların bol sebzeli & lifli gıdalar tüketmeleri ve iyi koordinasyonlu egzersiz yapmaları gerektiğini belirtti. Yüzme egzersizinin önemini vurgulayan Prof. Dr. Tarlacı, Parkinson hastalarının her gün mutlaka 1 kâse yoğurt yemeleri ve D vitamini almaları gerektiğinin altını çizdi.