Anti HIV testi negatif ne demek?

İçindekiler:

  1. Anti HIV testi negatif ne demek?
  2. HIV negatif pozitif olur mu?
  3. 4 nesil HIV testi güvenilir mi?
  4. HIV testi yanlış çıkar mı?

Anti HIV testi negatif ne demek?

Negatif test sonucu, vücudunuzda HIV'e karşı antikor bulunmadığı anlamına gelir. Ancak, son üç ay içinde HIV'e maruz kaldıysanız hala HIV'le enfekte olma ihtimaliniz bulunmaktadır. Henüz vücudunuzda bunu gösterecek yeterli miktarda antikor üretilmemiş olabilir. Birkaç ay içinde tekrar test yaptırmalısınız.

HIV negatif pozitif olur mu?

HIV ile şüpheli bir temasın ardından ilk 8 gün içerisinde tüm testler negatif olarak sonuç verir. Pencere dönemi olarak da bilinen bu 8 günlük sürecin ardından saptanabilecek tek bulgu HIV RNA pozitifliğidir.

4 nesil HIV testi güvenilir mi?

4.nesil testler HIV e özgü antikorları da taradığı için güvenilirliği oldukça yüksektir. Bu testler şüpheli ilişkiden itibaren, erken tanıda HIV enfeksiyonunu tespit için kullanılmaktadır. P24 antijeni ve HIV antikorlarını tarayan 4.jenerasyon testler erken tanıda çok daha güvenilir sonuç vermektedirler.

HIV testi yanlış çıkar mı?

Riskli temastan 90 gün sonra yapılan testler ™.99 oranında doğru sonuç verirler. Tıbbın farklı branşlarında tanı için kullanılan çok az sayıda test 0 doğruluk derecesine sahiptir. Bir bireyin HIV pozitif olduğu halde 90. günden sonra yapılan testte pozitifliğin tespit edilemediği vakalara çok az rastlanır.