Paris'in en meşhur şeyi nedir?

İçindekiler:

  1. Paris'in en meşhur şeyi nedir?
  2. Fransa'dan neler alıyoruz?
  3. Italya hangi ürünleri ithal ediyoruz?
  4. Şanzelize Neyi Meşhur?
  5. Fransa denince aklımıza ne gelir?

Paris'in en meşhur şeyi nedir?

Yalnızca coğrafi olarak merkez kent değil tabii ki; müzeleri, parkları, eğlence aktiviteleri ve gece hayatı ile Paris harika seçeneklerin de merkezi. Meşhur Paris Eyfel Kulesi, Montmartre ve Louvre'dan başka görülecek o kadar çok şey var ki saymakla bitiremeyiz.

Fransa'dan neler alıyoruz?

Fransa'dan ithal giyim ve aksesuar markaları ise şunlar: Philip Patek, Lacoste, Louis Vuitton, Yves Saint Laurent, Fred Joaillier, Givenchy, Berluti, Christian Lacroix, Thierry Mugler, René Derby, Sonia Rykiel, Cacharel, Daniel Hechter, Berluti, Hermes. Ve yine Fransız gıda ürünleri de Türkiye'de hayli ilgi görüyor.

Italya hangi ürünleri ithal ediyoruz?

Ülkemiz İtalya'dan ağırlıklı olarak makinalar, mekanik cihazlar, petrol yağları, plastik ve plastik eşyalar, demir çelik, tekstil ürünleri, otomotiv parçaları ve medikal ürünler ithal etmektedir.

Şanzelize Neyi Meşhur?

Ki zengin tarihi, Fransız stili lüksü ve prestij gösteren sıra dışı dokusu ve tarih boyunca koruduğu güzelliği ile bu ünvanı sonuna kadar hak ediyor. Fransızca'da “Cennet bahçesi” anlamına gelen Şanzelize Caddesi ve burada yer alan ünlü Zafer Takı (Arc de Triomphe) her yıl 100 milyonun üzerinde turist ağırlıyor.

Fransa denince aklımıza ne gelir?

Fransa denince aklınıza ilk gelen nedir desek; aşıkların Paris, gezmeyi sevenlerin Eyfel Kulesi, tarih tutkunlarının Louvre Müzesi, alışveriş düşkünlerinin moda, yeme-içme meraklılarının da peynir ve şarap dediklerini duyar gibiyiz.