Tekaüt ne demek bulmacada?

İçindekiler:

  1. Tekaüt ne demek bulmacada?
  2. Bulmacada Etene ne demek?
  3. Bulmacada patiska ne demek?
  4. Hükümran hakim ne demek?
  5. Tekaüt ne anlama gelir?
  6. Takavüt ne demek?
  7. Tekaüt ne demek Arapcada?
  8. Bulmacada serbest kalmış köleler ne demek?

Tekaüt ne demek bulmacada?

Emek harcanarak elde edilen, zor, zahmetli.

Bulmacada Etene ne demek?

Etene 8 Harfli Bulmaca Cevabı 8 harfli bulmaca cevabı olarak etene sözüne karşılık, 'Plasenta' kelimesi değerlendirilmektedir.

Bulmacada patiska ne demek?

Patiska kelimesinin 5 harfli bulmaca cevabı aynı kelime üzerinden türemiş bir sözcüktür. Bu doğrultuda kullanılacak olan kelime, 'Patis' sözcüğüdür. Değişik bulmacalar üzerinden 10 harfli sözcük kapsamında patiska kelimesi için, 'Kıldırayık' sözcüğü değerlendirilebilir.

Hükümran hakim ne demek?

(ﺣﻜﻤﺮﺍﻥ) i. (Ar. ḥukm ve Fars. rān “yürüten, süren” ile ḥukm-rān) Hüküm süren, hâkim olan kimse: Fakat sonra îtimâdına ârız olan bu muvakkat tezelzülü müteâkip ümit tekrar hükümran olurdu (Hâlit Z. Uşaklıgil). Fikir bâzan iktidârı hazırlar, fakat hükümran olamaz (Ahmet H.

Tekaüt ne anlama gelir?

TEKĀÜT – TEKĀÜD. 1. Emekliye ayrılma, emekli olma: Şimendifer kumpanyasından aldıkları tekāüt maaşıyle intizam içinde, iktisat içinde, yine soğukkanlılıkla rahat rahat yaşıyorlardı (Ömer Seyfeddin).

Takavüt ne demek?

Takavüt” , taka dan türetilmiş bir sözcük anlamı ise çok kullanılmış, yıpranmış, eskimiş, iş görmez, çalışamaz durumda olan anlamlarına gelmektedir.

Tekaüt ne demek Arapcada?

Arapça ḳˁd kökünden gelen taḳāˁud تقاعد z "1. oturma, 2. eylemli olmama, inzivaya çekilme" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça ḳaˁada قعد z "oturdu" fiilinin tefāˁul vezni (VI) masdarıdır.

Bulmacada serbest kalmış köleler ne demek?

Cevap : Bulmacada 'Serbest kalmış köleler' nedir sorusunun cevabı: Kare ve çengel bulmacada sorulan 'Serbest kalmış köleler' sorusunun yanıtı 5 harflidir ve cevaba ise UTEKA yazabilirsiniz.