Kahveyi nereden alıyoruz?

İçindekiler:

  1. Kahveyi nereden alıyoruz?
  2. Kahve aboneliği nedir?
  3. Filtre kahve nerede çektirilir?
  4. Türk kahvesi nasıl üretiliyor?
  5. Çiğ kahve nedir?
  6. Espresso neden ekşi olur?
  7. Kağıt filtre için kahve nasıl çekilmeli?
  8. French press için kahve nasıl Öğütülmeli?

Kahveyi nereden alıyoruz?

Türkiye'de tüketilen kahveler, Yemen'den değil Brezilya'dan ithal edilen çekirdek kahvenin kavrularak özel değirmenlerde öğütülmesiyle elde ediliyor. Türkiye'de en çok Rio-2 ve Rio-3 türü (Coffe Arabica) kahve tercih ediliyor.

Kahve aboneliği nedir?

KRONOTROP - Kahve Aboneliği. Kahveleri hafta başında kavurup, Çarşamba günü kargoya veriyoruz. Üyelik sayesinde her seferinde sipariş vermekle uğraşmadan, kart numarası veya IBAN aramadan taze kavrulmuş kahveniz kapınıza geliyor, üstelik ücretsiz kargo kazanmış oluyorsunuz.

Filtre kahve nerede çektirilir?

Damak tadınıza uyan tüm kahveler filtre kahve yapmak için kullanabilirsiniz. Evde kendi kahve öğütme aletiniz yoksa, satın aldığınız yerden kahve çekirdeklerini filtre kahveye uygun çektirebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken baristaya ya da satış görevlisine "filtre kahve için istiyorum” demek.

Türk kahvesi nasıl üretiliyor?

Kahve henüz olgunlaşmadan toplanan, sarı, yeşil, kırmızı renkte meyvenin çekirdeklerinden elde edilir. Toplanan kahve çekirdeklerinin kabukları soyularak yıkanıyor. Daha sonra kurumaya bırakılarak ham kahve elde edilir.

Çiğ kahve nedir?

Yeşil kahve, kökboyasıgiller (Rubiaceae) familyasının Coffea cinsinden 5 metreye kadar büyüyebilen bir ağaçtır. Normal kahve gibi kavrulma işleminden geçmediği için, faydalı etkilerini kaybetmemiştir. Uzmanlar klorojenik asit yönünden zengin yeşil kahvenin kalp-damar sağlığını desteklediğini söyledi.

Espresso neden ekşi olur?

hatalı kavurmanın, düşük hazırlama sıcaklığının, yetersiz özüt çıkarımının sonucudur. çok ama çok nadiren de bakımı yapılmadığından, birleşim noktalarında kaçırma vs olduğunda espresso makinesinin basınç seviyesi ile ilgili olabilir.

Kağıt filtre için kahve nasıl çekilmeli?

Kağıt ve metal filtre kullanıyorsanız da medium yani orta çekilmiş kahve çekirdekleri en iyi sonucu almanızı kolaylaştıracaktır. Dilerseniz kahvenizi orta-ince derecesinde öğütebilirsiniz.

French press için kahve nasıl Öğütülmeli?

Her ekipman için farklı öğütme büyüklükleri kullanılır. Türk kahvesi için pudra kıvamında öğütmek gerekirken French Press ile demleme yapıldığında öğütmenin Himalaya tuzu kalınlığında olması gerekir.