170 ne işe yarar?
İçindekiler:
- 170 ne işe yarar?
- Alo 170 hattı ücretli mi?
- Alo 170 Güvenilir mi?
- Sigortasız çalışan işçi ceza alır mi?
- Sigortası yatmayan işçi ne yapmalı?
- Sigortasız işçi Çalıştıranı nasıl ihbar ederim?
- Sigortasız çalıştırmanın cezası ne kadar?
- Yabancı işçi çalıştırmanın cezası ne kadar?
- Sigortasız işçi çalıştırma hangi kanun maddesi?
- Sigortasız işçi iş kazası geçirirse ne olur?
- Iş kazasında tazminat alınır mı?
- Iş kazası geçiren işçinin maaşını kim öder?
170 ne işe yarar?
ALO 170 NEDİR? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, vatandaşın çalışma hayatı ve sosyal güvenlik hakkında her türlü; soru, öneri, eleştiri, ihbar, şikâyet, başvuru ve taleplerini etkin ve hızlı bir biçimde çözüme kavuşturabilmek amacıyla kurulmuştur.
Alo 170 hattı ücretli mi?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi 15 Kasım 2010 tarihinde hizmete girdi. Alo 170 Hattı ücretli bir sistemdir. Ortalama 6 dk konuşmanızda 3,5 TL gibi bir ücret hesab bakiyenizden düşülür. ... Bir çok vatandaşımız bu servisi ücretsiz sanıyor ama malesef Alo 170 Hattı ücretli bir sistemdir.
Alo 170 Güvenilir mi?
Bir işyerinde çalışırken, çalışma koşullarına dair şikayeti olan işçi ya da bir ihbarda bulunmak isteyen kişi Alo 170'i arayabilir. Ücretsiz olmayan bu hat, sabit hat olarak kabul edilmekte ve ona göre ücretlendirilmektedir. Şikayetler ilgili kurumlara gönderilmekte ve yetkili memurlarca incelenmektedir.
Sigortasız çalışan işçi ceza alır mi?
Sigortasız işçi ceza alır mı? Hayır. Çünkü sosyal güvenlik düzenlemeleri gereği işçi korunan taraftır ve sigortasız olduğu süre zarfında zaten yeterince mağduriyet yaşamıştır. Bu nedenle sigortasız çalışma değil, sigortasız çalıştırma cezalandırılmaktadır.
Sigortası yatmayan işçi ne yapmalı?
SGK primleri hiç yatmayan ya da eksik yatan işçiler derhal bu durumu alo 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bilgi Hattını arayıp bildirmelidir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu bu bildirimden sonra hemen denetime başlarlar, denetim memurları işçinin iş yerine gidip soruşturma yaparlar.
Sigortasız işçi Çalıştıranı nasıl ihbar ederim?
SGK sigortasız kaçak işçi çalıştıranları ihbar etme hattı ALO 170'tir. Sosyal Güvenlik Kurumunun iletişim hattı olan ALO 170 üzerinden gerekli işlemleri halletmek mümkündür. Genel anlamda bir şikayet hattı olarak çalışan ALO 170'e sigorta kurumunu doğrudan ilgilendiren pek çok durum bildirilebilir.
Sigortasız çalıştırmanın cezası ne kadar?
Defter tutmadıkları halde sigortasız işçi çalıştıran işverenlere 29 asgari ücrete denk gelen 74 bin 182 lira ceza yazılır. İşyerleri tarafından sigortası yaptırılmayan sigortasız işçinin hastalanması, iş kazası geçirmesi ya da meslek hastalığına yakalanması gibi durumunda bunların maliyeti de işverenden karşılanır.
Yabancı işçi çalıştırmanın cezası ne kadar?
2021 İzinsiz Yabancı Çalıştırma Cezaları
İDARİ PARA CEZALARI | 2021 |
---|---|
Çalışma izni olmayan yabancı çalıştıran işverene veya işveren vekiline (her bir yabancı için). | 11.
Sigortasız işçi çalıştırma hangi kanun maddesi?5510 Sayılı kanunun 102.maddesi ve devamı Kurumca verilecek idarî para cezalarını düzenlemektedir. Buna göre sigortasız işçi çalıştıran işveren; Bilanço esasına göre defter tutmakla yükümlü ise sigortasız işçi çalıştırdığından dolayı (1yıl için 1sigortalı) 38 asgari ücret ceza verilir. Sigortasız işçi iş kazası geçirirse ne olur?Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK),işverenin iş kazasında hiçbir kusuru olmasa bile, işçi sigortasız çalıştığında, işçi için yapılan tüm masrafları işverene rücu ediyor. İşçi sigortalı ise işverenin kusuru yoksa iş kazasından dolayı işverene rücu edilmiyor. Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın yazısı Iş kazasında tazminat alınır mı?İş kazası geçiren işçi tarafından talep edilebilecek ilk husus maddi tazminattır. İş kazası sonucu bedensel zarara uğrayan işçi bu tür istemlerde bulunabilmektedir. Maddi tazminata ilişkin düzenlemeler Türk Borçlar Kanunu'nda bulunmaktadır. ... Ekonomik geleceğin sarsılmasından doğan kayıplar da tazminat kapsamındadır. Iş kazası geçiren işçinin maaşını kim öder?İş yerinde kazaya uğrayan işçi, tam teşekküllü bir hastaneden geçici iş göremezlik raporu alarak rahatsızlık yüzünden çalışamadığı ya da raporlu olduğu dönem için SGK'dan para alabilmektedir. Böylece raporlu olarak geçirilen dönemde işçinin gelir kaybının önlenmesi sağlanır. Ayrıca okuyunIlgileneceksin
|