Alınan vize ne kadar geçerli?

İçindekiler:

  1. Alınan vize ne kadar geçerli?
  2. Vize ciktigini nasil anlariz?
  3. Vize ihlali nedir?
  4. Vizem neden reddedildi?
  5. Vize süresi dolan yabancılar ne yapmalı?
  6. Vize ihlali nasıl oluyor?

Alınan vize ne kadar geçerli?

Vizenin giriş geçerlilik süresi, vize sahibinin vizesi ile ülkeye giriş yapması için geçerli olan zaman aralığıdır. Verildiği makam tarafından belirlenmediği sürece, vize veriliş gününden itibaren geçerli olup, ülkeye giriş geçerlilik tarihinin sona ermiş olduğu tarihte Pekin saati ile 24:00'te sona erer.

Vize ciktigini nasil anlariz?

Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.

Vize ihlali nedir?

VİZE İHLALİ NEDİR? Vize ihlali, aldığınız vizenin üzerinde belirtilen süreden daha fazla vizeyi veren ülkede kalmanız veya vizeyi veriliş amacı dışında kullanmanızdır.

Vizem neden reddedildi?

Vize Neden Reddedilir? ... Öncelikle bu soruya açıklık getirelim; vize reddinin en büyük sebepleri arasında konsolosluğa verilen dosyanızda geri dönüşünüze dair şüpheler oluşması, ulaşım ve konaklama garantisi, çalışma evraklarının güvenirliliği ve maddi durum garantisini sayabiliriz.

Vize süresi dolan yabancılar ne yapmalı?

İkamet tezkeresinin süresi bitmeden veya sürenin bitim tarihinden itibaren en geç 15 gün içerisinde yetkili emniyet makamlarına müracaat etmeniz gerekmektedir. Bu süreyi geçiren yabancılara verilecek ikamet izinlerinden ihlal edilen sürenin harcı bir kat fazla ile tahsil edilir.

Vize ihlali nasıl oluyor?

Vize ihlali cezası, gidilen ülkede vize süresinden fazla bir süre kalma ya da amacı dışında davranma sonucunda uygulanan cezadır. Örneğin; 2 aylık vize alan kişinin 3 ay ülkede kalması vize ihlali anlamına gelecektir. Başka bir örnek vermek gerekirse; öğrenci vizesi ile ülkeye giren kişinin çalışması ihlaldir.