İŞKUR ise gönderme formu ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. İŞKUR ise gönderme formu ne işe yarar?
  2. Işkura kayıt olunca ne olur?
  3. İskur kayıt yenileme nasıl olur?
  4. Sigortalı olanlar Işkur'a başvurabilir mi?
  5. İskur başvuruları ne zaman yapılacak?

İŞKUR ise gönderme formu ne işe yarar?

İŞKUR iş arayan kayıt belgesi, İŞKUR tarafından verilen özel bir belgedir. Belge yalnızca İŞKUR bünyesinde arayan kişilere verilmektedir. İŞKUR kayıt belgesi, kişinin İŞKUR bünyesinde aktif olarak aradığı bilgisini içermektedir. İşletme sahipleri tarafından talep edilen bir belgedir.

Işkura kayıt olunca ne olur?

İŞKUR Resmi İnternet sitesine kayıt yaptırarak İşbaşı Eğitim programları, İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetleri, İşsiz kalmanız halinde İşsizlik Sigortası hizmetlerinden faydalanabilir ve iş arayabilirsiniz.

İskur kayıt yenileme nasıl olur?

Öncelikle işkur'un resmi sitesi olan iskur.gov.tr adresine gidin. Açılan sayfada sağ ve sol taraflarda menü göreceksiniz.Eğer daha önceden işkura kayıt yaptırmadıysanız sağ taraftaki menüden işkura kayıt ol linkine tıklayın.Sizden istenilen yönergeler doğrultusunda kayıt işleminizi yapın.

Sigortalı olanlar Işkur'a başvurabilir mi?

Sosyal yardım almak isteyen vatandaşların en çok sorduğu soruların başında 'ailede sigortalı çalışan sosyal yardıma engel mi? ' sorusu geliyor. İl Müdürü Canbolat böyle bir durumun olmadığını, sigortalı çalışanın da sosyal yardım alabileceğini belirtti.

İskur başvuruları ne zaman yapılacak?

Çeşitli pozisyonlara göre yapılan alımlarda başvurular 27-31 Ağustos tarihlerinde gerçekleşti. İŞKUR üzerinden başvurular gerçekleşirken iş ilanlarında yer alan başvuru şartları merak konusu oldu. İşte 2021 TYP işçi personel alımı başvuru tarihleri ve şartlarına ait tüm ayrıntılar...