Ihracat belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Ihracat belgesi nasıl alınır?
  2. Ihracatçı birliği belgeleri nereden alınır?
  3. Register form nedir?
  4. Herkes ihracat yapabilir mi?
  5. Radyasyon belgesi hangi kurum verir?
  6. Radyasyon belgesi kim tarafından verilir?

Ihracat belgesi nasıl alınır?

İhracat belgesi almak için ilk adım İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterlikleri ve Ekonomi Bakanlığı'na başvuruda bulunmaktır. Başvuruda gerekli belgeleri verip, ihracatın yapılacağı gümrük idaresine giderek işlemler başlatılabilir.

Ihracatçı birliği belgeleri nereden alınır?

İhraç ürünleri üretmek için gerekli olan ve ithal edilen, ithali gümrük vergisine tabi ara mallara ya da girdilere gümrük muafiyeti getiren Dahilde İşleme Rejiminden yararlanmak üzere kullanılan belgedir. İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterlikleri ve Ekonomi Bakanlığına başvurularak alınır.

Register form nedir?

Türkçe ismi İhracatçı Kayıt Formu olan Exporter Registry Form Türkiye'ye ihracat yapacak firmanın bilgilerinin yer aldığı, yurt dışı firma tarafından hazırlanacak ve ilgili ülke yetkili makamlarına ve daha sonra Türkiye konsolosluklarından biri tarafından onaylanan ihracatçı firma bilgilerini kayıt altına alınması için ...

Herkes ihracat yapabilir mi?

İsteyen herkes ve her ticari kuruluş gerekli işlemleri yerine getirdikten sonra ithalat ve ihracat faaliyetlerinde bulunabilir. İthalat ihracat faaliyetleri yürütmek isteyen kişiler şirketlerini şahıs şirketi ya da sermaye şirketi olarak kurabilir.

Radyasyon belgesi hangi kurum verir?

Ancak, Avrupa Birliği'nin 737/90 sayılı mevzuatı çerçevesinde, ihracat yapılan ülkenin mevzuatı nedeniyle (talep etmesi halinde ) Radyasyondan Ari Belgesi (Sarı Belgesi) ve/veya Radyasyon Analiz Belgesi ihracatçı firmalarımızca Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nun ilgili birimlerinden ithalatçı ülke makamlarına sunulmak ...

Radyasyon belgesi kim tarafından verilir?

MADDE 53 – (1)Başvuru belgelerinin yeterli olması halinde, Kurumun radyasyon güvenliği uzmanları tarafından yerinde radyasyon kontrolu yapılarak, kontrol raporu düzenlenir. Rapordaki bilgiler ile başvuru belgeleri değerlendirilir. Uygun bulunması durumunda Kurum Başkanlığı tarafından onaylı lisans belgesi verilir.