Vicks Vapodry şurup ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Vicks Vapodry şurup ne için kullanılır?
  2. Vicks çocuklar da kullanılabilir mi?
  3. Vicks Öksürtür mü?
  4. Reçetesiz öksürük şurubu alınır mı?
  5. Bebek Vicks nerelere sürülür?
  6. Parasetamol reçetesiz satılır mı?
  7. Vikis öksürüğü keser mi?

Vicks Vapodry şurup ne için kullanılır?

VICKS VAPODRY, boğaz ve solunum yollarındaNi tahriş, alerjiN nedenlerle (aşırı duyarlılıN nedeniyle) oluşabilen gece ve gündüz öNsürüNlerinin giderilmesinde kullanılır. Solunum yollarındaNi ödemi (hücre ve doNularda anormal bir şeNilde sıvı toplanması) azaltır.

Vicks çocuklar da kullanılabilir mi?

Çocuklarda kullanımı: VICKS VAPORUB, haricen (deri yoluyla) 2 yaşın altında kullanılmamalıdır. VICKS VAPORUB, soluma yoluyla (inhalasyon) 12 yaşın altında kullanılmamalıdır.

Vicks Öksürtür mü?

Özellikle çocuklarda (ve tabi büyüklerde) gece uyutmayan şiddetli öksürük durumunda ayak tabanınıza güzelce Vicks merhem sürün ve kalın bir çorap giyin. Beş dakika içinde öksürüğün kendiliğinden geçtiğini göreceksiniz. Her zaman %100 çalışır ve çocuklara ağır öksürük ilaçları vermekten daha etkilidir.

Reçetesiz öksürük şurubu alınır mı?

Genelge kapsamında soğuk algınlığı, öksürük kesici ve gribal enfeksiyonların tedavisinde kullanılan Ephedrine ve Pseuephedrine içeren (kombine olanlar dahil) ilaçlar reçetesiz satılamayacak.

Bebek Vicks nerelere sürülür?

6 ay ve daha üzeri bebeklerde cildin nem dengesini koruması için göğüsüne hafifçe masaj yaparak sürülebilir. Ağız, göz çevresi, burun kenarları yada benzer hassas noktalara sürmekten kaçınılmalıdır. Buhar makinesi, sıcak suya yada benzeri şekillerde kullanılmamalıdır.

Parasetamol reçetesiz satılır mı?

500 mg üzerinde (500 mg hariç) parasetamol içeren preparatların reçeteli olarak satılması uygundur.

Vikis öksürüğü keser mi?

Vicks merhemin hiçbir yan etkisi yada zararı yoktur. Ayak tabanlarınıza sürerek öksürükten kurtulabilir. Yada nefes açmak için sıcak suya katarak buğu yapabilirsiniz. Fakat kesinlikle burun deliklerinize sürmeyiniz.