Bir sporcu nasıl kilo verir?

İçindekiler:

  1. Bir sporcu nasıl kilo verir?
  2. Sporcu diyeti nasıl olmalı?
  3. Spor yaparak zayıflamak için nasıl beslenmeli?
  4. Kas için ne kadar protein?
  5. Spor yapan biri ne kadar yağ tüketmeli?
  6. Ne kadar yağ almalı?
  7. Sporcular ne yerler?

Bir sporcu nasıl kilo verir?

Günlük alınması gereken kalori -20 azaltılmalıdır ve haftada 0,5-1 kg arasında bir ağırlık kaybı hedeflenmektedir. Az yağlı süt ve süt ürünlerini tercih edin. Yağsız et, tavuk ve balık tüketin. Günde 3 ana, 3 ara öğün yapın ve öğün aralıklarını 2,5-3 saat olarak düzenleyin.

Sporcu diyeti nasıl olmalı?

Genel olarak sporcuların diyeti; karbonhidrattan zengin, protein değerinden normal, yağ içeriğinden ise normalin biraz altında olmalıdır. Sporcuların sıvı kaybı normal bireylere göre daha fazla olduğundan içilen su miktarı arttırılmalıdır. Her sporcunun alması gereken kalori gereksinimi farklılık gösterir.

Spor yaparak zayıflamak için nasıl beslenmeli?

Ana öğününüz; et grubu( et, tavuk, balık, peynir, yumurta) + ekmek grubu (pilav, makarna, ekmek, patates) + az yağlı salata içersin. Spordan yarım saat ile bir saat öncesinde ise bir ara öğün olsun. Taze meyve ve yoğurt olabilir. Spor öncesi yeterli sıvı tüketmeli, yaklaşık 500- 550 ml su içmelisiniz.

Kas için ne kadar protein?

Kas oluşturmak için tasarlanan bir egzersiz programı için uygulamanız gereken beslenme rutininizde daha fazla protein gerekir. Egzersiz yapman bir insan, vücut ağırlığının kilogramı başına sadece 0.8 gram proteine ​​ihtiyaç duyar. Kas geliştirici egzersiz programı yapanlarda ise bu miktar 1,5-2 grama yükselir.

Spor yapan biri ne kadar yağ tüketmeli?

Sağlıklı bir kas yapısı ve daha az yağ dokusu için beslenme listesindeki yağlar azaltılmalıdır. Bunun için kilo başına 0.5 gram yani 4-5 yemek kaşığı yağ almak yeterli olacaktır.

Ne kadar yağ almalı?

Yağ, vücudumuz için gerekli olan enerjinin en önemli kaynaklarındandır. Bir gram yağda 9 kalori bulunur. Önerilen günlük yağ alımı, günlük gereksinim olan kalorinin yüzde 25-35'ini karşılayacak miktarda olmalıdır.

Sporcular ne yerler?

Her sporcunun gün içinde en az bir porsiyon sebze, 1 porsiyon da meyve tüketmesi önerilir.
  1. Yumurta.
  2. Kırmızı ve Beyaz Et.
  3. Balık.
  4. Süt Ürünleri.
  5. Yulaf.
  6. Tam Tahıllı Makarna ya da Ekmek.
  7. Muz.
  8. Ananas.
Daha fazla öğe...