Implant yapıldıktan sonra nelere dikkat edilmeli?

İçindekiler:

  1. Implant yapıldıktan sonra nelere dikkat edilmeli?
  2. Implant şişliği kaç günde geçer?
  3. Implant yapıldıktan sonra çay içilir mi?
  4. Implanttan sonra ağrı ne kadar sürer?
  5. İmplant yapıldıktan sonra ne yenmeli?
  6. Implanttan sonra şişlik normal mi?
  7. İmplant Iltihaplanırsa ne olur?
  8. Implanttan kaç gün sonra çay içilir?
  9. İmplant takıldıktan sonra ağrı yapar mı?
  10. İmplant tedavisinde sonra ağrı olur mu?
  11. İmplant yaptıranlar ne yememeli?

Implant yapıldıktan sonra nelere dikkat edilmeli?

İmplant yaptırırken nelere dikkat etmeli?
  • Materyalin mutlaka saf titanyum maddesinden yapılması
  • Patentli bir ürün olması (implantın kabul edilir bir formda olması)
  • Markanın implant konusunda başarı ve geçmişi.
  • Doktorun implant konusunda sektörel tecrübesi ve başarısı
  • Dikkat edilmesi gereken hijyen kuralları
Daha fazla öğe...

Implant şişliği kaç günde geçer?

İşlem bölgesinde belli olan ve göz altında da oluşabilecek şişlikler ya da ağız içindeki hematomlar 2-3 gün devam edebilir. Ödemin tamamen geçmesi ise 10 günü bulabilir.

Implant yapıldıktan sonra çay içilir mi?

Kan akışını kontrol etmek ve azaltmak için gazlı bezle ameliyat bölgesine basınç uygulanabilir. Ayrıca operasyon sonrasında çay,kahve,çorba gibi aşırı sıcak içeceklerden uzak durulması, isteniyorsa bu gıdaların ılık bir şekilde tüketilmesi önemlidir.

Implanttan sonra ağrı ne kadar sürer?

Çünkü tedavinin boyutu, işlem sırasında diş etlerinde ve komşu dişlerde meydana gelen deformasyonlar bu süreci etkileyebilir. Ancak korkulacak bir durum söz konusu değildir. Çünkü bu ağrılar en fazla 1-2 gün içerisinde geçecektir ve bu ağrılar aşırı derecede sizleri etkileyebilecek ağrı değildir.

İmplant yapıldıktan sonra ne yenmeli?

İmplant tedavisi yapıldıktan sonra 2 saat boyunca herhangi bir şey yiyip içmemeye özen göstemelisiniz. İlk 24 saat boyunca sıcak içeceklerden de uzak durunuz ve sadece yumuşak, soğuk yiyecekler(soğuk püre, süt ürünleri ve dondurma) tüketmeye özen gösteriniz. İlk hafta sıcak yiyecek ve içeceklerden de uzak durunuz.

Implanttan sonra şişlik normal mi?

İmplant operasyonu sonrası cerrahi işlem bölgesinde şişlik olması normaldir. Çene kemiğinde implant için açılan yuva bir miktar açılan dişeti implant bölgesinde az da olsa bir tramvaya neden olmaktadır. Diş hekimi bu bölgede az da olsa şişlik beklediğinden İmplant bölgesine buz kompresi yapılmasını ister.

İmplant Iltihaplanırsa ne olur?

İmplant iltihap kaparsa, yaptırılan tüm implant kaybedilebilir. Ancak, erken teşhis gibi belli noktalar ile bu durum önlenebilir. Erken teşhiste ya da iltihabın fazla yoğun olmadığı durumlarda, iltihap kontrol altına alınarak implantlar konusunda kayıp yaşamadan tedavi edilebilir.

Implanttan kaç gün sonra çay içilir?

İmplant tedavisi yapıldıktan sonra 2 saat boyunca herhangi bir şey yiyip içmemeye özen göstemelisiniz. İlk 24 saat boyunca sıcak içeceklerden de uzak durunuz ve sadece yumuşak, soğuk yiyecekler(soğuk püre, süt ürünleri ve dondurma) tüketmeye özen gösteriniz. İlk hafta sıcak yiyecek ve içeceklerden de uzak durunuz.

İmplant takıldıktan sonra ağrı yapar mı?

Anestezi uygulaması yapıldığından dolayı herhangi bir ağrı duyulmaz.Diş implantı uygulamasından sonra çene kemiği ve diş eti açıldığından dolayı bu cerrahi işleme bağlı olaraktan hafif derecede ağrılar duyulabiliyor. İmplant sonrası ağrı oldukça normal ve fazla hissedilmeyen bir ağrıdır.

İmplant tedavisinde sonra ağrı olur mu?

Öncelikle implant tedavisi yapılırken hastaların tercihine göre lokal veya genel anestezi uygulaması yapılmaktadır. İmplant ameliyatı sırasında hasta herhangi bir ağrı yaşanmamaktadır. Fakat implant ameliyatı yapılırken çene kemiği ve diş eti açıldığı için bu cerrahi işlem sonrasında ağrı ve acı oldukça normaldir.

İmplant yaptıranlar ne yememeli?

Özellikle gevrek, cips, kuru yemiş gibi gıdalardan implant sonrası beslenme sürecinde kaçınmak gerekir. İmplant sonrası beslenme açısından gazlı içeceklerden ve asitli tüm besinlerden uzak durmak önemlidir.