Olurlarınıza arz ederim nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Olurlarınıza arz ederim nasıl yazılır?
  2. Resmi yazılarda rakamlar nasıl yazılır?
  3. Imza sıralaması nasıl olur?
  4. Uygun görüşle arz ederim ne demek?
  5. Aidiyet zinciri ne demek?
  6. Bir yazının resmiyet kazanması için aşağıdakilerden hangisi mutlaka olmalıdır?
  7. Belgeyi gönderen idarenin adının belirtildiği bölüm nedir?
  8. Üst makama rica mı arz mı?

Olurlarınıza arz ederim nasıl yazılır?

ÜST MAKAMLARA YAZARKEN; Bilgilerinize arz ederiz. Arz ederim. Arz olunur. İzninize (olurlarınıza, tensiplerinize) sunulur.

Resmi yazılarda rakamlar nasıl yazılır?

Yazı onaya sunulurken imza bölümünden sonra uygun satır aralığı bırakılarak yazı alanının ortasına büyük harflerle “OLURyazılır. “OLUR”un altında onay tarihi yer alır. Onay tarihinden sonra imza için uygun boşluk bırakılarak onaylayanın adı, soyadı ve altına unvanı yazılır (Örnek: 7-A).

Imza sıralaması nasıl olur?

Yazının iki yetkili tarafından imzalanması durumunda üst makam Sahibinin adı, soyadı, unvanı ve imzası sağdadır. İkiden fazla yetkili tarafından imzalanması durumunda üst makam sahibinin adı, soyadı, unvanı ve imzası solda olmak üzere yetkililer makam sırasına göre Soldan sağa doğru sıralanır.

Uygun görüşle arz ederim ne demek?

Oluru teklif eden birim ile olur alınan makam arasında makamlar varsa bunlar "Uygun görüşle arz ederim." ifadesiyle olura katılır. Bu ifade, teklif eden birim ile onay bölümü arasına uygun boşluk bırakılarak yazılır ve yazı alanının solunda yer alır.

Aidiyet zinciri ne demek?

İSG Sözlük - Aidiyet Zinciri Kelime Öbeğinin Anlamı | İSG Kütüphanesi | Aradığınız Tüm İş Sağlığı ve Güvenliği Dokümanları Belgenin hazırlanmasından tasfiyesine kadar olan süreçtir.

Bir yazının resmiyet kazanması için aşağıdakilerden hangisi mutlaka olmalıdır?

Resmi Yazışmalarda Dikkat Edilmesi Gerekenler Gereken durumlarda iletilen yazı kağıda dökülerek çıkartılır. Yazılarda Times New Roman (12 punto) veya Arial (11 punto) yazı tipi geçerlidir. Yazı için sayfanın her alanından 2,5 cm boşluk bırakmaya dikkat edilmelidir. Sayı ve tarih mutlaka aynı hizada yazılmalıdır.

Belgeyi gönderen idarenin adının belirtildiği bölüm nedir?

yazılmaz. Başlık MADDE 8- (1) Başlık (antet), belgeyi gönderen idarenin adının belirtildiği bölümdür. (2) Başlık, belgenin yazı alanının üst kısmına ortalanarak yazılır.

Üst makama rica mı arz mı?

Alt makama yazılan yazılar "Rica ederim.", üst ve aynı düzey makamlara yazılan yazılar "Arz ederim.", üst ve alt makamlara dağıtımlı olarak yazılan yazılar "Arz ve rica ederim." biçiminde bitirilir.