Karpuz hangi gübre kullanılır?

İçindekiler:

  1. Karpuz hangi gübre kullanılır?
  2. Karpuza yaprak gübresi ne zaman atılır?
  3. Kavun hangi gübreyi sever?
  4. Karpuz verimi nasıl artırılır?
  5. Karpuza kükürt atılır mi?
  6. Karpuza ne zaman su verilir?
  7. Kükürt ne işe yarar bitkilerde?
  8. Kavun suyu sever mı?

Karpuz hangi gübre kullanılır?

Gübreleme: Karpuz oldukça fazla gübre istemektedir. İyi bir gübreleme programı için toprak analizi yapılmalıdır. Genelde ekimden önce 200-300kg/ha Di Ammonnium Phosphate (18-46-0) verilir. Bitki büyüme döneminde azotça zengin gübreleme yapılmalıdır.

Karpuza yaprak gübresi ne zaman atılır?

3 aylık yetişme döneminde 1 veya 10 kez gübreleme yapılması gerekmektedir. Dikim işleminden bir hafta önce temel gübreleme olarak dikim sıralarına iyi yanmış gübre ile yaptıktan sonra ve dikimden yaklaşık iki gün sonra fertigasyon uygulanması gerekmektedir.

Kavun hangi gübreyi sever?

Kimyasal gübre olarak dekara 15 kg azotlu, 30 kg fosforlu ve 20 kg potaslı gübre verilir. Azotlu gübrenin 1/3'ü fosforlu ve potaslı gübrelerle birlikte ekimden önce pulluk veya diskaro altına verilmelidir.

Karpuz verimi nasıl artırılır?

Karpuz bitkisi, derin, su alma oranı iyi ve kumlu topraklarda iyi gelişmektedir. Toprak ve iklim koşulları sağlandığında verim ve ürün kalitesi artmaktadır. Karpuz tohumu ekimi ve fide dikimi ile tarımı yapılmaktadır. Fide ile tarımı yapıldığında verim arttırılmaktadır.

Karpuza kükürt atılır mi?

Bölgemizde çok sayıda tohum firması tarafından pazarlanan yüksek verimli, kaliteli, çekirdekli ya da çekirdeksiz karpuz çeşitleri bulunmaktadır. birlikte dekara 30-40 kg kükürt verilmesi uygun olacaktır. Karpuz bitkisi organik maddeye olumlu cevap verir.

Karpuza ne zaman su verilir?

Karpuz ekilen toprağın sıcaklığı ortalama 12 derecede kalmalıdır. Bahar sonuna doğru ise bu sıcaklığın korunması için her 10 günde 1 defa olacak şekilde sulanmalıdır. Sulanan topraklarda kökler güzelce salınır ve güçlü şekilde toprağa tutunarak büyümeye başlar.

Kükürt ne işe yarar bitkilerde?

Kükürt aminoasitlerin, proteinlerin(örneğin cystine), vitaminlerin, enzimlerin, hardal yağı gibi bazı uçucu bileşiklerin bir yapı maddesi olarak bitkilerde bulunur. Klorofil için esas teşkil eder. ... Enzim ve vitamin gelişimini ve aktivitesini artırır. Kök büyümesini ve tohum üretiminin ıslahına yardımcı olur.

Kavun suyu sever mı?

Her canlı gibi kavunun da suya ihtiyacı vardır. Ancak sulamada aşırıya kaçmamak gerekir. İri ve kaliteli meyve alabilmek için, bitkilerde uç alma ve meyve seyreltmesi yapılmalıdır. Sürgün uçlarının koparılması, bitkinin yeşil aksamının gelişimini durdurduğu için faydalıdır.