Muhtar maaşları kim öder?

İçindekiler:

  1. Muhtar maaşları kim öder?
  2. Köy muhtarlar mühür parası alır mı?
  3. Muhtar ikametgah parasi alabilir mi?
  4. Mahalle Muhtarlar ek iş yapabilir mi?
  5. Mahalle Muhtarı kime karşı sorumludur?

Muhtar maaşları kim öder?

Madde 2 - Bu Yönetmelik 2108 sayılı Muhtar Ödenek ve Sosyal Güvenlik Yasasının 21.5.1987 tarih ve 3372 sayılı Kanunla değişik 6 ncı maddesi gereğince düzenlenmiştir. Madde 3- Köy ve mahalle muhtarlarının ödenekleri karşılığı her yıl İçişleri Bakanlığı bütçesine konulur.

Köy muhtarlar mühür parası alır mı?

Muhtarların evraklardan mühür parası almasına birçok vatandaşımız karşıdır. Ayrıca muhtarlık makamı bir zenginleşme makamı değil hizmet makamıdır. Ayrıca günümüzde bütün köy ve mahalle muhtarları devletten maaş almaktadırlar. Bu mühür parasını Türkiye Muhtarlar Federasyonunu da istemiyor.

Muhtar ikametgah parasi alabilir mi?

muhtardan ikametgah belgesi ücreti Haberi İkametgah, bir kimsenin yerleşme yeri olan konutları ifade ediyor. ... Ayrıca, ikametgah belgesi yalnız bağlı bulunulan ilçe Nüfüs Müdürlüğünden değil, tüm Türkiye'deki Nüfus Müdürlüklerinden ücret ödenmeden alınabiliyor.

Mahalle Muhtarlar ek iş yapabilir mi?

CEVAP: Baştan söyleyelim, bu durumda olanlar için bir sıkıntı yok. Şöyle ki, seçilerek köy veya mahalle muhtarı olanlar, eğer herhangi bir sosyal sigorta kanununa tabi değiller ise zaten 1479 sayılı esnaf Bağ-Kur Kanunu'na tabi olmaktadırlar.

Mahalle Muhtarı kime karşı sorumludur?

a) Muhtar, mahalle sakinlerinin gönüllü katılımıyla ortak ihtiyaçları belirlemek, b) Mahallenin yaşam kalitesini geliştirmek, c) Belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerini yürütmek, d) Mahalle ile ilgili konularda görüş bildirmek, e) Diğer kurumlarla iş birliği yapmak ve f) Kanunlarla verilen diğer ...