Askerlere uçak bileti indirimi var mı?

İçindekiler:

  1. Askerlere uçak bileti indirimi var mı?
  2. Askerlik yol parası ne kadar 2020?
  3. KTM ne demek?
  4. Askerlik yol parası kaç TL?
  5. Ziraat Bankası askerlik yol parası nasıl alınır?

Askerlere uçak bileti indirimi var mı?

Askerlik görevinizi er ve erbaş olarak yerine getiriyorsanız iç hat seferlerde biletinizin ücret sınıfına bağlı olarak  oranında indirimli bilet alabilirsiniz.

Askerlik yol parası ne kadar 2020?

Sonrasında aşağıdaki hususlar göz önünde bulundurularak askerlik yol parası hesap edilmektedir. 0-600 KM arasında yol gidenlere bir günlük 20 TL verilir. 601-1200 KM yol gidenlere iki günlük 40 TL yol parası verilmektedir. 1201-1800 KM yol gidenlere ise 3 gün için 60 TL ödeme yapılır.

KTM ne demek?

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki askeri birliklere katılacak ya da evlerine dönecek askerleri gidecekleri bölgelere ulaştırmak için oluşturulan merkezlere Kabul Toplama Merkezleri yani KTM denir.

Askerlik yol parası kaç TL?

Hesaplamaya konu olan şartlar ise şu şekildedir: Gün içinde 0-600 KM yol gitmek zorunda olan askerler için askerlik yol ücreti 20 TL, Gün içinde 601-1200 KM yol gitmek zorunda olan askerler için yol ücreti 40 TL, Gün içinde 1201-1801 KM yol gitmek zorunda olan askerler için yol ücreti 60 TL olarak belirleniyor.

Ziraat Bankası askerlik yol parası nasıl alınır?

PTT şubelerinden ya da PTT ATM'lerinden kartsız işlem menüsü aracılığı ile askerlik yol parasını çekmek mümkündür. Paranın alınabilmesi için kimlik numarası yeterli olmaktadır. Diğer yandan Ziraat Bankası üzerinden de askerlik yol paraları çekilebilmektedir.