Yurtdışından parfüm almak yasak mı?

İçindekiler:

  1. Yurtdışından parfüm almak yasak mı?
  2. Ithal parfüm orjinal mi?
  3. Yurtdışından gelen kargolar gümrüğe takılır mı?
  4. Yurtdışından gelen hediyeden vergi alınır mı?
  5. Yurtdışından gelen kargolar açılır mı?
  6. Yurtdışından gelen ürünün vergisi nasıl ödenir?
  7. Tester parfüm orjinal mi nasıl anlaşılır?

Yurtdışından parfüm almak yasak mı?

Ayrıca kanun gereği yasak olan eşyalar da hızlı kargo kapsamında ithal edilmemekte. Bu nedenle yurt dışından hediyelik eşya alırken bu eşyaların tercih edilmemesi gerekiyor. ... Örneğin, bu kapsamda en fazla 3 karton sigara, cep telefonu, 600 ml'yi aşmamak kaydıyla parfüm, 1 kilo çay gibi eşyalar ithal edilebiliyor.

Ithal parfüm orjinal mi?

► Orijinal parfümlerin hem kutusunda hem de şişesinde seri numarası yazmaktadır. Sahte parfümlerde ise sadece kutuda seri numarası yer alabileceği gibi hiç seri numarası yazılmamış olabilir. ► Parfümün sprey başlığına ilk bastığınız an çok önemlidir. Fabrikasyon üretimler ilk basışta boş hava sesi verecektir.

Yurtdışından gelen kargolar gümrüğe takılır mı?

Yurtdışından gelen her gönderinin gümrüğe takılması gayet doğaldır. ... Örneğin çok büyük bir koli geldiyse ve üzerinde fiyat olarak 20 dolar yazılmışsa gümrük memuru buna inanmayabilir ve paket içerisindeki ürünü görmek isteyebilir. Bu durumda gümrüğe gitmeniz gerekir ve sizin gözetiminizde paketiniz açılır.

Yurtdışından gelen hediyeden vergi alınır mı?

22 Euro'nun üzerindeki hediyelik eşya ithalatlarında alıcı adına gümrük beyannamesi açılıyor ve gümrük vergisi ödenmesi gerekiyor. Satın alınan ürün eğer Avrupa Birliği (AB) üyesi bir ülkeden geliyorsa yüzde 18, başka bir ülkeden geliyorsa yüzde 20 oranında vergiye tabi tutuluyor.

Yurtdışından gelen kargolar açılır mı?

Yurtdışından gelen her gönderinin gümrüğe takılması gayet doğaldır. ... Bu durumda gümrüğe gitmeniz gerekir ve sizin gözetiminizde paketiniz açılır. Gönderiler Şahsi eşya ve Ticari eşya olarak ta dikkate alınır ve gümrük işlemleri bu doğrultuda mevzuata uygun olarak işler.

Yurtdışından gelen ürünün vergisi nasıl ödenir?

Vergilerin ödenmesi Gümrük beyannamesine bağlı vergiler beyanname numarası ilgi tutularak beyannamenin ait olduğu Gümrük Saymanlık Müdürlüğüne, Yetki verilmiş olan kamu bankalarına (Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Halkbank ve Emlak Katılım Bankası) ödenir.

Tester parfüm orjinal mi nasıl anlaşılır?

Tester Parfümün Orijinal Olduğunu Nasıl Anlarız?
  1. Konusunun diğer orijinal şişeler ile birebir aynı olması gerekir.
  2. Parfüm şişesinin orijinal şişeyle birebir aynı olması gerekir.
  3. Sıkıldığı zaman acı ve buruk bir kokusunun olmaması gerekir.
  4. Parfümün sıkıldığı yerde renk veya leke bırakmaması gerekir.
BE