DiSEqC ayarı ne demek?

İçindekiler:

  1. DiSEqC ayarı ne demek?
  2. DiSEqC switch ne işe yarar?
  3. Türksat 42 ne demek?
  4. LNB Tipi Ku band nedir?
  5. LNB frekansi ne demek?
  6. Evrensel LNB ne demek?

DiSEqC ayarı ne demek?

DiSEqC (İngilizce: Digital Satellite Equipment Control, Türkçe: Sayısal uydu ekipman denetimi), dijital uydu alıcısı ile çoklu uydu sistemi, motorlu uydu sistemi arasında kullanılan özel bir iletişim protokolüdür. Bu sistem Avrupa'daki uydu servis sağlayıcısı Eutelsat tarafından geliştirilmiştir.

DiSEqC switch ne işe yarar?

DiSEqC sistemi bir dizi cihazı ya da parçayı kumanda edebilme imkanı sağlar.

Türksat 42 ne demek?

Türksat 4A haberleşme uydusu, 42° Doğu yörüngesinde (Türksat 2A ve Türksat 3A uyduları ile birlikte) hizmet vereceğinden, uydu üzerindeki yayınları izlemek için ek bir antene ihtiyaç olmadığı gibi mevcut anten ayarlarında da herhangi bir değişiklik yapılmasına gerek bulunmamaktadır.

LNB Tipi Ku band nedir?

Bölgesel çekim alanına sahip olduğu için, daha çok belirli bir alanda ticaret yapan gemiler için uygun çözümdür. Ku-band anten ebatları, C-band a göre daha küçük ve kurulumu daha basittir. Frekans aralığı 12-18 GHZ dir.

LNB frekansi ne demek?

Dar Band LNB'lerden bahsetmişken, bunların Frekans aralığının 10,950 – 12,250 Mhz olduğunu da hatırlatmakta fayda var. LNB'ler uydudan gelen yayınların taşıyıcı frekanslarını, ilgili lokal osilatör değerleri kadar düşürerek çıkışlarına verirler. LNB'lerin kaliteleri dB ile ölçülür.

Evrensel LNB ne demek?

Evrensel LNB Nasıl Çalışır? Universal LNB'ler, LNB'yi yatay ve dikey polarize sinyaller arasında değiştirecek olan uydu TV alıcısından sağlanan voltajı değiştirerek çalışır ve sürekli 22Khz tonu uygulayarak LNB'yi yüksek ve düşük bant arasında değiştirir.