Bebeklerde orta kulak iltihabı nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Bebeklerde orta kulak iltihabı nasıl geçer?
  2. Bebeklerde kulak iltihabi neden olur?
  3. Bebeklerde orta kulak iltihabı neden olur?
  4. Bebeklerde orta kulak iltihabı antibiyotikle kaç günde geçer?
  5. Bebeklerde kulak iltihabı nasıl belli olur?
  6. Bebeklerde orta kulak iltihabı ne zaman geçer?
  7. Bebeğimin kulağı akıyor ne yapmalıyım?

Bebeklerde orta kulak iltihabı nasıl geçer?

Bebeklerde görülen kulak iltihaplarında kulak temizlendikten sonra 2 damla anne sütü damlatılması tedaviye yardımcı olacaktır. Bebeklerin kulak ağrılarına iyi gelen bir diğer yöntem ise kulak arkasına viks sürmek olmaktadır.

Bebeklerde kulak iltihabi neden olur?

Kulak enfeksiyonlarının nedeni, bebek kulak zarının arkasına sıvının birikmesi ya da orta kulak parçalarının kulak zarının arkasına saklanmasıdır. Bu duruma genellikle bakteriler neden olur. Boğaz ağrısı ve üst solunum yolları rahatsızlıkları gibi vakalarda bu durumun ortaya çıkma ihtimali yükselir.

Bebeklerde orta kulak iltihabı neden olur?

Çocuklarda orta kulak enfeksiyonları virüslerden veya bakterilerden kaynaklanabilir. Çocuklarda sıklıkla boğaz enfeksiyonu, grip, nezle veya başka bir üst solunum yolu enfeksiyonundan sonra başlar. Üst solunum yolu enfeksiyonu bakteriyel kaynaklı ise, aynı bakteriler orta kulağa yayılabilir.

Bebeklerde orta kulak iltihabı antibiyotikle kaç günde geçer?

Hastalık 10-14 gün süreyle kullanılan antibiyotiklerle ve östaki tüpünün fonksiyonunu düzeltecek ilaçlarla tedavi edilir. Bazen çocuğun kulak zarı iltihap nedeniyle çok şişer, şiddetli ağrıya neden olur ve kulak zarında delinme riski saptanırsa kulak zarında küçük bir kesi yapılarak iltihabın boşaltılması gerekebilir.

Bebeklerde kulak iltihabı nasıl belli olur?

Orta kulak iltihabı belirtisi çocuklarda, genellikle soğuk algınlığı sonrası ani başlayan kulak ağrısı ve ateş şeklindedir. Bebeklerde belirtiler daha çok huzursuzluk, ateş, kulağını yastığa sürtme ya da elini kulağına götürme tarzında olur.

Bebeklerde orta kulak iltihabı ne zaman geçer?

Orta kulak iltihabının belirtileri genellikle ilk birkaç gün içinde düzelir ve çoğu enfeksiyon herhangi bir tedavi olmaksızın bir ila iki hafta içinde kendiliğinden geçer.

Bebeğimin kulağı akıyor ne yapmalıyım?

Eğer bebeğin kulağındaki akıntı ilk kez oluyorsa, sarı renkte ve kokuluysa mutlaka bir doktor tarafından görülmelidir. Çünkü kulak akıntıları ciddi bir soruna işaret edebilir. Kanlı bir akıntının olması halinde de bebek bir kulak burun boğaz ya da çocuk hekimi tarafından değerlendirilmelidir.