Çipura nasil balık?

İçindekiler:

  1. Çipura nasil balık?
  2. Çupra balığı kilosu ne kadar?
  3. Çipura balık Kilcikli midir?
  4. Çupra balığı ne zaman tutulur?
  5. Çupra hangi ayda tutulur?

Çipura nasil balık?

Sinarit grubuna ait bir balık olan çipura, Türkiye'de Ege ve Akdeniz kıyılarında bol bulunur. Çipuralar gümüş pullu, 20 – 30 cm boy aralığında, elips vücut şeklinde, yanları basık, gövdesi kalın, başı büyük, gözlerinin arasında hilal şeklinde sarı bir leke bulunduran balık türleri olarak tarif edilebilir.

Çupra balığı kilosu ne kadar?

Ebatına göre fiyatı 48-55 TL arası değişmektedir. 400-600 gr: 34-40 TL arasında satılmaktadır. Defolu çiftlik çipurası: 28-35 TL arası satılmaktadır.

Çipura balık Kilcikli midir?

Çipuraların etindeki kılçık sayısı azdır. Aynı zamanda biraz sert, beyaz ve oldukça da lezzetlidir. Yemek konusunda, ızgarada pişirilen çipuralar daha çok tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra, kültür balığı diye adlandırılan çiftlik üretimleri konusunda da oldukça uyumlu bir balıktır.

Çupra balığı ne zaman tutulur?

Paragatta tutulan balıklar sürekli gezdiği için canlı olur ve daha taze ve hasarsız olur. Çipura Ekim-Kasım aylarında ortaya çıkar ve av mevsimi budur.

Çupra hangi ayda tutulur?

Ağustos, Eylül, Ekim ayları arası 1-2 kulaçlara kadar çipuranın kıyıya yaklaştığı mevsimlerdir. Yem olarak çipura için madya, yengeç, kayalara yapışık olarak yaşamını sürdüren kaya midyesi kıyıdan çipura için en popüler yem olarak kullanılabilir.