AFAD özel mi devlet mi?

İçindekiler:

  1. AFAD özel mi devlet mi?
  2. AFAD nedir ne yapar?
  3. AFAD uzmanı nasıl olunur?
  4. AFAD gönüllü başvurusu nasıl yapılır?
  5. UMKE nedir görevleri nelerdir?

AFAD özel mi devlet mi?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı veya kısa adıyla AFAD; 29 Mayıs 2009 tarih ve 5902 sayılı kanunun 17 Haziran 2009'da Resmî Gazete'de yayımlanmasıyla; İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü (SSGM) ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi ...

AFAD nedir ne yapar?

Ülke düzeyinde uygulanacak afet ve acil durum müdahale, risk yönetimi ve zarar azaltma planlarını yapmak veya yaptırmak. Muhtemel afet ve acil durum bölgelerini tespit etmek ve önleyici tedbirleri ilan etmek.

AFAD uzmanı nasıl olunur?

AFAD Uzman Yardımcılığı için de yayımlanan kamu personel alımı ilanında yer alan lisans bölümlerinden mezuniyet şartı sağlanmış olmalı, belirtilen KPSS, Yabancı Dil gibi özel sınavlardan talep edilen asgari puanın temin edilmiş olması ve bu şartları sağladıktan sonra AFAD'ın yayımladığı kılavuza göre başvuru yapılması ...

AFAD gönüllü başvurusu nasıl yapılır?

AFAD Gönüllülük Sistemine başvurular e-devlet üzerinden alınmakta olup başvuru yapan kişiler SMS ve e-mail yoluyla portala (https://gonullu.afad.gov.tr) yönlendirileceklerdir. Gönüllü adayları gönüllülük sistemi kapsamındaki eğitim, faaliyet ve görevleri gönüllülük portalı üzerinden takip edebilecektir.

UMKE nedir görevleri nelerdir?

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE),her türlü afet durumunda yurt içi ve yurt dışında yeterli ve nitelikli sağlık hizmeti sunabilmek için gönüllü sağlık personelinden oluşan Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı kurum.