Bursa ilinin özellikleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Bursa ilinin özellikleri nelerdir?
  2. Bursa ilinin coğrafi özellikleri nelerdir?
  3. Bursa kaç dönüm?
  4. Bursa yerleşim yerinin genel özellikleri nelerdir kısaca yazınız?
  5. Bursanin kurucusu kimdir?
  6. Bursa ne şehri olarak bilinir?
  7. Bursa Mihraplı Parkı kaç dönüm?
  8. Bursa şehrini kim kurdu?

Bursa ilinin özellikleri nelerdir?

Özellikle kayak turizminin ön planda olduğu Bursa Türkiye'nin dördüncü büyüğüdür. Dünyaca ünlü ipeği, havlusu, tekstil ürünleri, İznik çinisi, Bursa bıçağı, kestane şekeri, şeftalisi, kebabı,Uludağ'ı, şifalı termal suları ve hamamları ile turizm açısından marka olmuş bir şehirdir.

Bursa ilinin coğrafi özellikleri nelerdir?

Bursa, 40 derece boylam ve 28 - 30 derece enlem daireleri arasında Türkiye'nin kuzeybatısında ve Marmara Denizi'nin güneydoğusunda yer alır. Doğuda Bilecik, Adapazarı, kuzeyde İzmit, Yalova, İstanbul ve Marmara Denizi, güneyde Eskişehir, Kütahya, batıda Balıkesir illeriyle çevrilidir.

Bursa kaç dönüm?

Doğusu Osmangazi, batısı Karacabey ve kısmen Mustafakemalpaşa, kuzeyi Mudanya, güneyi Orhaneli ilçesi ile çevrili olup toplam yüzölçümü 423.181 dönümdür.

Bursa yerleşim yerinin genel özellikleri nelerdir kısaca yazınız?

Bursa, kültürümüzde önemli yere sahip Hacivat ve Karagöz'ün memleketi olarak da bilinir. Uludağ'a sırtını veren bu kent, Marmara'ya yüzünü dönmüştür. Verimli ovası, termal kaynakları, gölleri ve tarihi değerleriyle Türkiye'nin en büyük ve en önemli kentlerindendir. Dünyanın en hızlı gelişen kentleri arasındadır.

Bursanin kurucusu kimdir?

Bugünkü Bursa şehrinin temelini oluşturan antik Prusıa kenti ise Bithynia krallarından I.Prusias (M.Ö.228-185) tarafından kurulmuş, adını bu kraldan almıştır. Tarihte Prusia Ad Olympum olarak anılan şehir Olympum takısı ile Olympos (Uludağ) eteğinde kurulmuş Prusias'ın kentini ifade etmektedir.

Bursa ne şehri olarak bilinir?

Tarihi kimlik ve mimari miras bakımından Bursa; adeta açık hava tarih müzesi gibidir. Bursa denince akla hemen ilk Payitaht şehir ve Osmanlı gelir ama Bursa'nın Osmanlı'dan önceki tarihi süreci, Osmanlı döneminden çok daha uzun bir süreyi kapsar.

Bursa Mihraplı Parkı kaç dönüm?

Mihraplı Park - Bursa Park 80 bin metrekarelik alana yayılmıştır. Bursa'nın büyük parklarından biri olan Mihraplı Parkı'nın içinde şehitler abidesi, forum alanı, Osmanlı bahçeleri, çocuk oyun alanları, dönüşümlü ve çok amaçlı yeşil alan ve farklı temaların işlendiği bölümler yer alıyor.

Bursa şehrini kim kurdu?

Antik adı 'Prusa' olan Bursa şehri, MÖ. 7. yüzyılda şehre yerleşen ve MÖ. 327'de bağımsız bir krallık haline gelen Bithynialılar tarafından MÖ. 2.yüzyılda kurulmuştur. M.Ö 88 yılında Pontus Kralı Bithynia'ya saldırarak yenilgiye uğratmış ve bölge tamamen Roma egemenliğine girmiştir.