Mor Çatı nın amacı nedir?

İçindekiler:

  1. Mor Çatı nın amacı nedir?
  2. Mor Çatı kimlere hizmet verir?
  3. Mor Çatıya nasıl üye olunur?
  4. Kadın sığınma evlerinin şartları nelerdir?
  5. Kadın sığınmaya kimler gidebilir?
  6. Kadın Sığınma Evi telefon yasak mı?
  7. ŞÖNİM de sunulan hizmetler nelerdir?
  8. ŞÖNİM ne yapar?

Mor Çatı nın amacı nedir?

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı 1990 yılında kadına yönelik şiddetle mücadele etmek amacıyla feministler tarafından kuruldu. ... Bu amaçla dayanışma merkezi ve sığınakta kadınları güçlendirici sosyal çalışma yapılır.

Mor Çatı kimlere hizmet verir?

Dayanışma Merkezi - Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı Kadın dayanışma merkezleri kadınların güçlenmek, şiddetten uzaklaşmak veya şiddetle baş edebilmek için gerekli desteklere eriştikleri yerlerdir. ... Arayan her kadına sosyal destek verilirken ihtiyaç duymaları halinde hukuki, psikolojik ve sığınak desteği de alabiliyorlar.

Mor Çatıya nasıl üye olunur?

Mor Çatı'da Gönüllü Olmak Mor Çatı gönüllüsü olmak için belirli dönemlerde düzenlenen Mor Buluşma Toplantıları'na ve Gönüllü Atölyeleri'ne katılmak gerekir. Mor Buluşma ve Gönüllü Atölye çalışmalarında toplumsal cinsiyet ve erkek şiddetine ilişkin farkındalığı yükseltmek hedeflenir.

Kadın sığınma evlerinin şartları nelerdir?

Kadın sığınma evlerinde kalmak için kadının eşinin şiddet görüyor olması gerekiyor. Aynı zamanda ekonomik, psikolojik veya fiziksel şiddet görmek de sığınma evlerinde kalmak için geçerli nedenler arasında. Kadın sığınma evlerine güvenlik açısından misafir getirmek yasaklanmıştır.

Kadın sığınmaya kimler gidebilir?

Kadın sığınma evleri, eşinden şiddet gören kadınların kalabilecekleri, devlet tarafından korunma altına alındıkları yerlerdir. Fiziksel ya da psikolojik baskı fark etmeksizin şiddet gören tüm kadınlara açıktır. Başvuru için herhangi bir yönlendirme ihtiyaç duyulmaz.

Kadın Sığınma Evi telefon yasak mı?

Türkiye'de şiddete maruz kalan kadınların gidebileceği 145 kadın sığınma evi var. Ancak bazı kadınlar, sığınma evlerindeki katı kurallardan rahatsız. ... Ancak bazı kadınlar, sığınma evlerindeki katı kurallardan rahatsız. Örneğin sığınma evlerinde cep telefonu kullanmak yasak, dışarı da izinle çıkılabiliyor.

ŞÖNİM de sunulan hizmetler nelerdir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olarak kurulan ŞÖNİM'ler şiddetin önlenmesi ile koruyucu ve önleyici tedbirlerin etkin bir biçimde uygulanmasına yönelik güçlendirici ve destekleyici danışmanlık, rehberlik, yönlendirme ve izleme hizmetlerinin verildiği; yeterli ve gerekli personelin görev yaptığı; ...

ŞÖNİM ne yapar?

ŞÖNİM , uzun adıyla Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi yedi gün yirmi dört saat esası üzerinden hizmet veren bir kuruluştur. Bu merkezlere özellikle kadına yönelik şiddete karşı önleyici, koruyucu, izleyici tedbirler sunulmakta ve takip edilmektedir.