Levrek kıyıya ne zaman gelir?

İçindekiler:

  1. Levrek kıyıya ne zaman gelir?
  2. Çanakkale levrek nerede tutulur?
  3. Levrek balığı nasıl tutulur?
  4. Canakkalede balık nerede tutulur?
  5. Levrek yakalamak için hangi yem kullanılır?
  6. Marmara'da lüfer ne zaman başlar?
  7. Çanakkale Boğazı hangi balık türleri?
  8. Dil balığı nasıl tutulur?

Levrek kıyıya ne zaman gelir?

Levreğin av mevsimi her ne kadar mayıs ortası-eylül sonu olarak tespit edilmişse de kasım, aralık, ocak ve şubat aylarında kısa akışlar yaptığı için aralıklı olarak av verebilir. Levrek Serranidae familyasından olup, bilimsel adı Dicentrarchus labrax'tır.

Çanakkale levrek nerede tutulur?

Cüneyt Alpay, amatörler levrek avcılarına Eceabat ve Gelibolu ilçelerinin sınırındaki iki koyu tavsiye ediyor: Kainbeyli'den ulaşılan Koyun Limanı ve Beşyol kıyısındaki Ece Limanı. Beşyol Köyü, Eceabat'a 25 kilometre uzaklıkta.

Levrek balığı nasıl tutulur?

Denize sıfır seviyede yapacağımız levrek avlarında el oltasından ziyade halkasız kamışlar veya spin kamışlar av performansı için ideal avlanma gereçleridir.Halkasız kamışlarda kullanacağımız kamış boyu kadar misinamız yereli iken,spin kamışlarda 40 lık bir makine tekeyi komuta etmemize kolaylık sağlamaktadır.Her iki ...

Canakkalede balık nerede tutulur?

Çanakkale Balık Avı Meraları ;
  • Bolayır.
  • Kilitbahir.
  • Gelibolu.
  • Saroz Körfezi.
  • Kavakköy.
  • Geyikli.
  • Baklaburnu.
  • Edirne-Enez.

Levrek yakalamak için hangi yem kullanılır?

Spinning / Atçek Yöntemi İle Levrek Avı; Yaygın olarak kullanılan suni yemler; maket balıklar, silikon ve jig yemlerdir. Kullanılan yemlerin ağırlıklarını ve avlandığımız avlakların yapılarını dikkate alarak en ideal takımı oluşturmak av performansımızı doğrudan etkileyecektir.

Marmara'da lüfer ne zaman başlar?

Yaz ayları boyunca Karadeniz'de beslenen bu balıklar, suların soğumaya başladığı Eylül ayından itibaren besili bir şekilde Akdeniz'e geri dönmeye başlarlar. O yüzden Marmara'da lüfer mevsimi ağustos ayından sonra başlar.

Çanakkale Boğazı hangi balık türleri?

Hamsi, tekir, palamut, lüfer, çinekop, barbunya, mezgit, istavrit bol ve lezzetlidir. Uskumru, lüfer, palamut ve torik yağlıdır ve her türlü yemeği yapılır.

Dil balığı nasıl tutulur?

Dipte genelde kendini kuma gömerek yaşayan ve avlanan dil balığını avlamak için doğal olarak ortama uygun dip oltası kullanmalıyız. Dip oltasına yem olarak ise tavuk göğsü, solucan, hamsi, kurt gibi yemler kullanmalıyız. İğne olarak küçük iğne, gezer kurşun ve ince misina kullanmamızda fayda var.