Ermeni kökenli ne demek?

İçindekiler:

  1. Ermeni kökenli ne demek?
  2. Ermenice hangi dil grubuna aittir?
  3. Ilk Ermeni kilisesi kim tarafından kurulmuştur?
  4. Ermenice para ne demek?
  5. Ermeni Patrikhanesi kim kurdu?
  6. Ilk Ermeni kilise nerede kuruldu?

Ermeni kökenli ne demek?

1. Hint-Avrupa âilesinden, Ermenistan'da yaşayan hıristiyan bir kavim ve bu kavme mensup kimse. 2. (İsim tamlamasının birinci öğesi olarak) Ermeniler'e âit: “Ermeni dili.” “Ermeni sanatı.” ѻ Ermeni gelini gibi kırıtmak: Edâlı ve ağır hareket etmek.

Ermenice hangi dil grubuna aittir?

Ermenice (Ermenice: հայերեն Hayeren), Ermeni halkı tarafından kullanılan Hint-Avrupa dil ailesinden bir dildir. Kendi alfabesi ve Doğu Ermenicesi ve Batı Ermenicesi olarak iki lehçesi vardır.

Ilk Ermeni kilisesi kim tarafından kurulmuştur?

Tüm dünyaya yayılmış bulunan Ermeni Kilisesi'nin manevi merkezi Ermenistan'ın başkenti Erivan yakınlarındaki Eçmiyazin'dir. Burası ilk Ermeni dini merkezi idi. Eçmiyazin Kilisesi Gregory tarafından kurulmuş ve ona milletin temsilcisi anlamına gelen Katogikos unvanı verilmiştir.

Ermenice para ne demek?

Dram (Ermenice: Դրամ; ISO 4217: AMD) Ermenistan'ın millî para birimidir. Dramın alt birimi "luma" (լումա)dır. "Dram" kelimesi Ermenicede para demektir, Yunanca drahmi (δραχμή) kelimesinden gelmektedir.

Ermeni Patrikhanesi kim kurdu?

Türkiye Ermeni Patrikhanesi (Ermenice: ՊԱՏՐԻԱՐՔԱՐԱՆ ՀԱՅՈՑ ԹՈՒՐՔԻՈՅ), Osmanlı Devleti'nde yaşayan Ermenilerin ruhani ve dünyevi işlerini yönetmek üzere 1461'de Fatih Sultan Mehmed tarafından kurulmuş olan teşekküldür.

Ilk Ermeni kilise nerede kuruldu?

1846'da bir araya gelen kırk Ermeni Protestan, Aynalıçeşme'de, İstanbul'daki ilk Protestan Ermeni Kilisesi'ni kurdular.