When cümlede nerede kullanılır?

İçindekiler:

  1. When cümlede nerede kullanılır?
  2. When hangi tense?
  3. When ingilizcede nasıl kullanılır?
  4. While da ne gelir?
  5. When while arasındaki fark nedir?
  6. Simple Future Tense Nerelerde Kullanılır?

When cümlede nerede kullanılır?

“When” ile kurulmuş bir zarf cümleciği (adverbial clause), genellikle ana cümledeki (main clause) eylemin devam etmekte olduğu zamanı açıklar. “Bir eylem olduğunda bir başka eylem oluyordu.” anlamı taşır. Bu sebeptendir ki when'in bağlı olduğu cümlede Simple Past, ana cümlede ise Past Continuous kullanılır.

When hangi tense?

“when” bağlacı geniş zamandaki (simple present tense) iki cümleyi birbirine bağlar. İki cümlenin eyleminin aynı anda gerçekleştiği ya da birinin diğerinden sonra olduğu anlamını katar. Genellikle bilimsel gerçeklerden, genel geçer kurallardan ya da her zaman olan şeylerden bahsederken bu yapıyı kullanırız.

When ingilizcede nasıl kullanılır?

Bunlar arasında en sık kullanılanlardan ikisi “when” ve “while” bağlaçlarıdır. When bağlacı “-dığı zaman / -diği anda” anlamını verirken while bağlacı yerine göre eyleme “-iken” veya “-yorken” anlamını da katar. Hem “when”, hem de “while” geçmiş zaman kalıplarıyla daha yoğun biçimde ilişkilendirilir.

While da ne gelir?

When'de olduğu gibi, while da kendisinden sonra gelen cümleye anlam kazandırır. Yine when'de olduğu gibi, cümleye while ile başlayıp ikinci cümle ile arasına virgül konulması gereklidir. While we were waiting for the bus, it was raining. (Biz otobüs beklerken yağmur yağıyordu.)

When while arasındaki fark nedir?

Bu iki bağlaç çoğunlukla past(geçmiş) zamanda meydana gelmiş olaylar için kullanılır. When daha çok anlık yani sürekliliği olmayan ve olup biten olaylar için kullanılır. While ise daha çok belirttiğimiz üzere süreklilik(continuity) ve belli bir zaman süresince devam eden olayları anlatmak için kullanılır.

Simple Future Tense Nerelerde Kullanılır?

  • Simple Future Tense en basit haliyle gelecek zamanla ilgili cümle kurarken kullanılır. ...
  • ► Planlanmamış Gelecek Eylemler.
  • Simple Future Tense kullanılan gelecek zaman cümlelerinde herhangi bir planlama veya niyet yoktur. ...
  • Bu cümleler kurulurken yardımcı fiiller will ve shall kullanılır.
Daha fazla öğe...