Yapı Kredi altın Fon nedir?

İçindekiler:

  1. Yapı Kredi altın Fon nedir?
  2. Yapı Kredi Fon nedir?
  3. Altın Fonu nasıl işler?
  4. Altın katılım fonu caiz mi?

Yapı Kredi altın Fon nedir?

Fonun yatırım amacı, Dünya altın piyasalarındaki fiyat gelişmelerini yatırımcısına yüksek oranda yansıtarak orta ve uzun vadede istikrarlı bir getiri sağlamayı amaçlar. Fon toplam değerinin en az €'i ile devamlı olarak borsada işlem gören altın ve altına dayalı para ve sermaye piyasası araçlarına yatırım yapılır.

Yapı Kredi Fon nedir?

Birikimlerinizin çeşitli para ve sermaye piyasası araçlarında değerlendirmek üzere profesyonel yöneticiler tarafından yönetilmesi esasına dayalı bir yatırım aracıdır. Yatırım Fonları, sürekli olarak piyasaları izleyen profesyonel yöneticiler tarafından minimum risk-maksimum getiri ilkesi ile yönetilir.

Altın Fonu nasıl işler?

Altın Fonu, fon toplam değerinin en az %80'i devamlı olarak borsada işlem gören altın ve altına dayalı sermaye piyasası araçlarına yatırım yapar ayrıca yabancı para ve sermaye piyasası araçlarına da yatırım yapabilir. Ak Portföy Altın Fonu, tasarruflarınızı altın ve altına dayalı yatırım ürünlerinde değerlendirir.

Altın katılım fonu caiz mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı “Altına yatırım yapmak haram değildir,” dedi. Nedenlerini ise şöyle açıkladı: “ Kural olarak bedeli peşin olarak ödenerek ve herhangi bir faiz uygulanmadan, bir kuruluştan altın veya döviz alım-satımı yapmak caizdir.”