Patara plajı kaç TL?

İçindekiler:

  1. Patara plajı kaç TL?
  2. Patara sahili kac km?
  3. Patara ya giriş ne kadar?
  4. Kaş Patara plajı nasıl gidilir?
  5. Antalya Patara nasıl bir yer?
  6. Kaputaş plajı giriş ücretli mi?
  7. Kayakoy ve Patara nerede?
  8. Antalya Patara nereye bağlı?
  9. Kaputaş Plajı ne zaman dalgasız olur?
  10. Ölüdenize giriş ücretli mi?
  11. Patara antik kenti hangi şehirde?
  12. Kalkan Patara nerede?

Patara plajı kaç TL?

Kaş ve Fethiye ilçeleri arasında yer alan Patara Plajına giriş ücreti kişi başı 7.5 lira olarak belirlenmiştir. Bu yalnızca giriş ücretidir. Şezlong ve şemsiye kiralanmak istendiğinde 10 lira daha ödenmesi gerekir. Pata Plajı'na giriş, şezlong ve şemsiye kiralama ücretinin toplamı ise 17.5 lira olur.

Patara sahili kac km?

Patara Plajı Kaş'a 43 km uzaklıkta yer alıyor. 12 km'lik sahil uzunluğu ve 1500 metreye ulaşan genişliği ile dünyanın 1. en uzun plajı ünvanına sahip. İncecik kumdan oluşan plajı aynı zamanda Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanı.

Patara ya giriş ne kadar?

Antalya Patara Plajı Giriş Ücreti Plaja giriş ücreti kişi başı; 7.5 TL olarak duyurulmuştur. Şezlong kiralamak isterseniz, bu 10 TL'dir. Bunun yanında şemsiye kirası da 10 TL'dir. Patara Plajı giriş ücreti 2021 yazında da hemen hemen bu civarlarda olur.

Kaş Patara plajı nasıl gidilir?

Öz Patara Kaş Kaş otogardan yazın 20 dakikada bir hareket eden minibüsler ile sırasıyla Kaputaj Plajı, Kalkan, Patara ve Kınık'a (Xanthos Antik Kenti) ulaşabilirsiniz. Bu minibüs Patara Antik Kenti'ne direk gitmiyor, kavşakta inip bir diğer servise binmeniz gerekiyor. Fiyatı 9 TL.

Antalya Patara nasıl bir yer?

Patara plajı Antalya'nın Kaş ve Fethiye ilçeleri arasında kalan Gelemiş köyü sınırları içerisinde bulunur. Plaj adını Patara Antik Kenti'nden almaktadır. Yer yer 200-300 metre derinliğe sahip plajın uzunluğu 12 kilometredir. İncecik kumu ve tepecikleri ile Yeşilçam'da kızgın çöl sahnelerine ev sahipliği de yapmıştır.

Kaputaş plajı giriş ücretli mi?

Kaputaş plajı Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunuyor. Oldukça temiz olan Kaputaş Plajına ulaşım da oldukça kolaydır. ... Mavi bayraklı bir sahil olan Kaputaş Plajı tertemiz görüntüsü ile gelenlerden de övgü alıyor. Bu plaj aynı zamanda ücretsiz hizmet veriyor.

Kayakoy ve Patara nerede?

Ege bölgesinin parlayan incilerinden biri olan Kayaköy, Muğla'ya bağlı Fethiye beldesinde bulunuyor. Fethiye'ye yaklaşık 14 km uzaklıkta olan belde, Muğla şehir merkezine ise yaklaşık 137 km uzaklıkta.

Antalya Patara nereye bağlı?

Patara, Antalya'nın Kaş ilçesinin Kalkan beldesi yakınlarındaki bir antik kenttir. Bir Likya kentidir ve Likya Birliğinin başkentliğini yapmıştır. Likya birliğinin üç oy hakkına sahip altı kentinden biri ve belki de en önemlisidir. Likya birliği toplantıları kentte bulunan birliğin meclis binasında yapılmaktaydı.

Kaputaş Plajı ne zaman dalgasız olur?

Özellikle sabahın erken saatlerinde gitmelisiniz ki deniz dalgasız adeta havuz gibidir. Ayrıca Kaputaş Plajı'nda bir mağara bulunmaktadır.

Ölüdenize giriş ücretli mi?

Burası, ücretsiz olup genelde denizi dalgalı olabiliyor. Sahil boyunca sıralanmış teknelerle saatlik veya sabahtan akşama kadar süren Ölüdeniz tekne turları bulunmakta. ... Kumburnu Plajı, Ölüdeniz Tabiat Parkı içerisinde bulunduğundan tabiat parkına girişte ödediğiniz ücret haricinde bir giriş ücreti ödemiyorsunuz.

Patara antik kenti hangi şehirde?

PATARA ANTİK KENTİ NEREDE Patara Antik Kenti Antalya ilimizde bulunuyor. Muğla'nın Fethiye ilçesi ile Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Kalkan mahallesi arasında Ovagelemiş Köyü'nde yer alıyor. Bireysel aracınızla ya da Kaş'tan ve Kalkan'dan hareket eden Patara dolmuşları ile ulaşabilirsiniz.

Kalkan Patara nerede?

Patara, Antalya'nın Kaş ilçesinin Kalkan beldesi yakınlarındaki bir antik kenttir. Bir Likya kentidir ve Likya Birliğinin başkentliğini yapmıştır. Likya birliğinin üç oy hakkına sahip altı kentinden biri ve belki de en önemlisidir.