Çanakkale'de rüzgâr hangi yonden eser?

İçindekiler:

  1. Çanakkale'de rüzgâr hangi yonden eser?
  2. Çanakkale neden çok rüzgarlı?
  3. Hava Lodos mu poyraz mı?
  4. Çanakkale'de yazın hava nasıl olur?
  5. Çanakkale denizine ne oldu?
  6. Lodos ne zaman olur?
  7. Çanakkale'de deniz salyası var mı?
  8. Çanakkale'de salya var mı?

Çanakkale'de rüzgâr hangi yonden eser?

Çanakkale'nin hâkim rüzgâr yönü Kuzey-kuzeydoğu, mevsimsel değişimlere bağlı olarak ikincil derece hâkim rüzgâr yönü Kuzeydoğudur.

Çanakkale neden çok rüzgarlı?

Genel karakteriyle Akdeniz iklimi özelliklerini yansıtır. Bunun yanında daha kuzeyde bulunması nedeniyle kışları ortalama sıcaklık daha düşüktür. Kuzey Rüzgarlarının ve soğuk dalgalarının Balkanlar üzerinden sarkması ve bunun önünde doğal engellerin bulunması nedeniyle ,yılın büyük bir kısmı rüzgarlı geçmektedir.

Hava Lodos mu poyraz mı?

Genel olarak İstanbul için hâkim rüzgâr kuzeydoğu'dur ve bu yönden esen rüzgâr poyraz olarak adlandırılır. İstanbul'un ikinci hâkim rüzgâr yönü güneybatıdır ve bu yönden esen rüzgâra lodos adı verilir.

Çanakkale'de yazın hava nasıl olur?

25.9 °C sıcaklıkla Temmuz yılın en sıcak ayıdır. Ocak ayında ortalama sıcaklık 6.5 °C olup yılın en düşük ortalamasıdır.

Çanakkale denizine ne oldu?

Çanakkale Boğazı'nda balıkçıların kabusu haline gelen ve halk arasında 'deniz salyası' olarak da bilinen müsilaj, 3 gün kuvvetli esen rüzgarla dağıldı. Ancak rüzgarın etkisini kaybetmesi ve denizin durgunlaşmasıyla müsilaj boğazın geniş bir kesimini yeniden kapladı.

Lodos ne zaman olur?

En sık aralık ayında görülür. Lodos, yoğun olarak Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz'de esmekle beraber, zaman zaman Adriyatik Denizi'ni de etkiler. Lodosun, beraberinde taşıdığı mineraller ve toz sebebiyle insanlar üzerinde baş ağrısı, halsizlik, nefes darlığı, göz kanlanması gibi bir dizi etkiye yol açtığına inanılır.

Çanakkale'de deniz salyası var mı?

Çanakkale'de Boğazı'nda Mart ayı itibariyle etkili olmaya başlayan müsilaj (deniz salyası) lodosun etkisiyle yeniden Ege Denizi'ne doğru ilerlemeye başladı. Marmara Denizi ve Çanakkale Boğazı'nda görülen deniz salyası etkisini sürdürmeye devam ediyor.

Çanakkale'de salya var mı?

Çanakkale Boğazı'nda 3, 5 aydır görülen müsilaj, havaların ısınması ve deniz sezonunun açılmasına rağmen artış gösteriyor. Halk arasındaki adıyla deniz salyası, Çanakkale Boğazı'ndan Ege Denizi yönüne doğru akmaya devam ettiği görüldü. Müsilaj, Çanakkale Boğazı'nda mart ayında görülmeye başladı.