Felatun Bey ve Rakım Efendi kimin eseridir?

İçindekiler:

  1. Felatun Bey ve Rakım Efendi kimin eseridir?
  2. Çerkez Özdenler türü nedir?
  3. Gürcü Kızı Yahut intikam kimin?
  4. Diplomalı Kız kimin?
  5. Osmanlı Devletinde ilk fikir akımı nedir?

Felatun Bey ve Rakım Efendi kimin eseridir?

Felatun Bey ile Rakım Efendi Kitap Açıklaması Ahmet Mithat Efendi (1844-1912) Türk edebiyatının en verimli yazarlarından biridir. Yaşamı boyunca çeşitli alanlarda iki yüz kadar eser kaleme almıştır. En çok bilinen romanı "Felatun Bey ile Rakım Efendi"dir.

Çerkez Özdenler türü nedir?

Çerkeş Özdenler Sadece oynanmak için değil “roman gibi okunmak üzere” yazılmış mahallî bir örf oyunudur. Bu oyunun oynanmasından sonra yazar Çerkezleri aşağılamakla suçlanmıştır. Çerkes asillerinin hayatlarından, geleneklerinden ve kanlı bir aşk hikayesi anlatılmıştır oyunda.

Gürcü Kızı Yahut intikam kimin?

“Ahmet Midhat Efendi Bütün Eserleri: Gürcü Kızı yahut İntikam”ın 2. baskısı yapıldı. Eser, XIX. yüzyılın önde gelen romancılarından birisi olan Ahmet Midhat Efendi'nin Gürcü Kızı yahut İntikamadlı romanının Latin harflerine aktarımını içermektedir.

Diplomalı Kız kimin?

Eser, XIX. yüzyılın ikinci yarısından itibaren Batı etkisinde gelişmeye başlayan Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden birisi olan Ahmet Midhat Efendi'nin Diplomalı Kız adlı romanının Latin harflerine aktarımını içermektedir. İlk baskısı 2003 yılından yapılan eserin ikinci baskısı 2018 yılında gerçekleştirilmiştir.

Osmanlı Devletinde ilk fikir akımı nedir?

1) Osmanlıcılık Osmanlı Fikir Akımları içinde ilk olarak anlatacağımız akım Osmanlıcılık'tır. Tanzimat Fermanı ile uygulamaya konulan bu fikir akımının temeli 2. Mahmut dönemine kadar uzanmaktadır. Bilindiği üzere Fransız İhtilali ile milliyetçilik akımı hızla yayılmaya başlamıştı.