Kısır patates konur mu?

İçindekiler:

  1. Kısır patates konur mu?
  2. Patatesli kısır nasıl olur?
  3. Mercimekli Kısır nasıl yapılır?
  4. Patatesli bulgur pilavı nasıl yapılır?
  5. Kırmızı mercimekli kısır nasıl yapılır?
  6. Yeşil mercimek kısırı nasıl yapılır?

Kısır patates konur mu?

Patatesli Kısır Tarifi Yapılışı Haşlanmış patates kabuğu soyalım, küçük küpler halinde doğrayın. ... Diğer sebzeleri ve patatesi ilave edilir tekrar karıştıralım zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi çırpıp üzerine gezdirerek dökelim bir kere daha karıştıralım.

Patatesli kısır nasıl olur?

Patatesin kabuğunu soyup yıkayıp 4 yere böldükden sonra tencereye koyup üzerine su döküp haşlanmaya bırakıyoruz. Patates haşlandıktan sonra ezip püre haline getiriyoruz. Maydanozları güzelce yıkayıp kıyıyoruz. Şişmiş bulguru elimize eldiven giyip güzelce sıka sıka harmanlıyoruz.

Mercimekli Kısır nasıl yapılır?

Zeytinyağını bir tavada kızdırıp salçaları kavurun. Bulgura ilave edip güzelce karıştırarak yedirin. Haşlanmış ve soğutulmuş mercimeği, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyin. Tekrar karıştırdıktan sonra limon suyu ve nar ekşisini ekleyip karıştırın.

Patatesli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Patatesli Bulgur Pilavı Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patatesler kabukları soyulup küp küp doğranır.
  2. Tencereye yağ ve patatesler alınır.
  3. 5 dk kadar yumuşayıncaya kadar kavrulur.
  4. Salça ve domates eklenir. 5 dk daha kavrulur.
  5. Yıkanmış bulgur ilave edilip 1-2 dk daha çevrildikten sonra sıcak su, tuz, baharat eklenir.
Daha fazla öğe...

Kırmızı mercimekli kısır nasıl yapılır?

Mercimek, simit (ince bulgur) ve soğan ılık olduktan sonra mercimek ile soğanı simitin içine ekleyip karıştırın. Karıştırdıktan sonra yeşillikleri, domatesi, limon suyu ve nar ekşisi (tuzsuz geliyorsa tuz da ekleyebilirsiniz) ekleyin ve karıştırın. 10 dakika bekleyiniz ve sunum için hazırdır.

Yeşil mercimek kısırı nasıl yapılır?

Taze soğanları, biberleri, rokayı ve salatalığı ince ince doğrayın. Hepsini mercimekli bulgur karışımına ilave edin. En son limon suyunu ve nar ekşisini ilave edip hepsini güzelce karıştırın. Bir saat kadar buzdolabında tutup soğumasını sağlayın ve servis tabağına alıp sağlıkla tüketin.