Tane kekik nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Tane kekik nasıl kullanılır?
  2. Bilye kekik nedir?
  3. Tane kekik nerelerde kullanılır?
  4. Top kekik neye iyi gelir?
  5. Bilye kekik ne işe yarar?
  6. Bilye kekik çayı nasıl hazırlanır?
  7. Kekik ne yemeklerde kullanılır?
  8. Bilye kekik çayı nasıl yapılır?
  9. Kekik suyu yemeklerde kullanılır mı?
  10. Dağ kekiği yemeklerde kullanılır mı?

Tane kekik nasıl kullanılır?

Yağ olarak kullanımı: Kekik yağı doğal bir ilaç olarak kullanılır. Bir şişenin içine doldurulan taze kekiklerin üzerlerine sızma zeytinyağı eklenip 10 gün boyunca güneşte bekletilmesi ile elde edilir. Kekik yağını, vücudunuzun ağrılı bölgelerine sürerek, küçük hareketlerle masaj yapabilirsiniz.

Bilye kekik nedir?

güçlü bir kokusu olan ballıbabagiller familyasından olan çok yıllık otsu bitkidir. Thymus vulgaris Latince adı olan bitkinin anavatanı Akdeniz'dir. ... Kekik türleri arasında geniş yaprakları olan, ilk görünüşte naneye benzeyen bitki olsa da, çiçeklerinin bilyeye benzemesi nedeniyle bilye kekik olarak anılır.

Tane kekik nerelerde kullanılır?

Et yemeklerine de oldukça yakışan kekik özellikle etleri marine etmek için kullanılır. Salatalarda, salata sosu olarak da tercih edilen kekik salatalara güzel tat verir. Aynı zamanda çorbalarda, kavurmalarda ve kızartmalarda da kullanılabilir. Kullanım alanlarından biri de çay ve kekik suyudur.

Top kekik neye iyi gelir?

Hem kurutulmuş hem taze kekikten hazırlayabileceğiniz kekik çayı tarifini evde kolayca yapabilirsiniz.
  • Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. ...
  • Depresyonu önlüyor, anksiyeteyi azaltarak rahatlamayı sağlıyor. ...
  • Cilt problemlerine iyi geliyor. ...
  • Adet ağrılarını hafifletiyor ve adet dönemini düzene sokuyor.
Daha fazla öğe...

Bilye kekik ne işe yarar?

Bilye kekik faydaları
  • Kolesterolü dengeleme ve kanı temizleme özelliği vardır.
  • Besinlerin sindirimini kolaylaştırır.
  • Özellikle kan kanseri tedavisinde destekleyici olur.
  • Astım, bronşit, nezle, grip gibi hastalıklarda bilye kekik faydalı olur.
  • Mide ve bağırsakların çalışmasını düzenler.
Daha fazla öğe...

Bilye kekik çayı nasıl hazırlanır?

KEKİK ÇAYI TARİFİ Sağlığımızı olumlu etkileyen kekik yemeklerde kullanıldığı gibi şifa deposu bir çay olarak da tüketilebilir. Kurutulmuş kekikten çay demlemek istiyorsanız, demliğe bir bardak su koyun ve kaynatın. Kaynayan suyu bardağa alın ve 1 yemek kaşığı kekik ilave ederek 5-10 dakika demlenmesini sağlayın.

Kekik ne yemeklerde kullanılır?

Tüm et yemeklerine çok yakışsa da en yaygın kullanımı kırmızı et yemekleri. Kuzu etinin baskın kokusunu örttüğü için çokça tercih edilir. Mangalda, barbeküde ya da eti marine ederken bolca kekik kullanılması lezzetine lezzet katar. Tüm tavuk yemeklerinde de rahatça kullanılabilir.

Bilye kekik çayı nasıl yapılır?

KEKİK ÇAYI TARİFİ Sağlığımızı olumlu etkileyen kekik yemeklerde kullanıldığı gibi şifa deposu bir çay olarak da tüketilebilir. Kurutulmuş kekikten çay demlemek istiyorsanız, demliğe bir bardak su koyun ve kaynatın. Kaynayan suyu bardağa alın ve 1 yemek kaşığı kekik ilave ederek 5-10 dakika demlenmesini sağlayın.

Kekik suyu yemeklerde kullanılır mı?

Baharat olarak kullanılan kekik, aynı zamanda su olarak da tüketilebilir. Kekik suyu, genelde et yemeklerine aroma katmak için kullanılır. Orman kıyılarında, çimenlik, tarla ve çayırlarda yetişen kekik, sağlık açısından oldukça faydalıdır.

Dağ kekiği yemeklerde kullanılır mı?

Dağ Kekiği: Halk arasında Suriye kekiği olarak da bilinir. Adından da anlaşılacağı üzere dağlarda ve kayalık bölgelerde doğal olarak yetişmektedir. Genelde yemeklerde kekik baharatı olarak kullanılmasının yanında demlenerek çay olarak da tüketilir.