Portakal reçeli nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Portakal reçeli nasıl yapılır?
  2. Greyfurt ile neler yapılır?
  3. Greyfurt marmelatı nasıl yapılır?
  4. Aşureye portakal kabuğu nasıl konur?
  5. Greyfurttan reçel yapılır mı?
  6. Greyfurt hangi meyvelerin karışımı?

Portakal reçeli nasıl yapılır?

Tencerede şeker, 2 su bardağı su, 1 su bardağı portakal suyunu karıştırarak kaynatın. Portakalları atın ve orta ateşte koyu bir şurup kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 50 dakika) kaynatmaya devam edin. Koyulaşan şurubun içine yarım limon suyunu katın ve 10 dakika daha kaynatın.

Greyfurt ile neler yapılır?

Greyfurtun acımsı tadını yok edecek yeni tarifler denemeye başlamanızın tam zamanı!
  1. Greyfurtlu Somon. Malzemeler: ...
  2. Greyfurt Pizza. Malzemeler: ...
  3. 3. Çikolatalı Greyfurt Dilimleri. kumquatblog.com. ...
  4. Greyfurtlu Biberiyeli Brownie. Malzemeler: ...
  5. Greyfurt Smothie. ...
  6. 6. Fırında Greyfurt. ...
  7. 7. Greyfurt Salatası ...
  8. 8. Greyfurt Şekerlemeleri.
Daha fazla öğe...

Greyfurt marmelatı nasıl yapılır?

Greyfurt reçeli yapılışı Tüm greyfurtları temizleyip doğradıktan sonra reçel tenceresinin içerisine alın. Greyfurtların üzerine toz şekeri dökün ve kaynayana kadar yüksek ısıda pişirin. 20 dakika boyunca sürekli karıştırarak pişirdiğiniz greyfurtlar koyu bir kıvama ulaşmaya başlayacaktır.

Aşureye portakal kabuğu nasıl konur?

Tatlınızı sıcakken tabaklara alın. Aşure ılınınca üzerini süsleyebilirsiniz. Taze portakal kabuğu bulamazsanız; buzlukta sakladığınız portakal kabuklarını ya da kurutulmuş portakal kabuklarından kullanabilirsiniz. Portakal kabuğu bulamadığınızda tatlınıza birkaç yemek kaşığı kadar portakal suyu ilave edebilirsiniz.

Greyfurttan reçel yapılır mı?

Değişik reçel yapmak isteyenler greyfurt reçelini deneyebilir. Mevsiminde bol bol tüketmemiz gereken narenciye gillerden greyfurtu reçel olarak tüketmek isteyenler tarifime bir göz atsın. Özellikle içi kırmızı olan greyfurtu tercih edin, içine bir kaç tane sarı olandan da ekleyebilirsiniz.

Greyfurt hangi meyvelerin karışımı?

Greyfurt, ilk olarak tatlı portakal ile çapraz bir melez meyve olarak Batı Hint Adaları olan Barbados'da yetiştirildi. Daha sonra ve özellikle son yıllarda bütün dünyaya yayıldı. Ülkemizde ise son 8-10 yılıdır çok yaygın olarak tüketilmekte ve aynı şekilde üretilmekte.