SGK rapor ne zaman onaylanır?

İçindekiler:

  1. SGK rapor ne zaman onaylanır?
  2. SGK iş göremezlik doktor şifresi nasıl alınır?
  3. Iş göremezlik şifresi nasıl alınır?
  4. Sağlık raporu ücreti nasıl hesaplanır?
  5. Kaç günden sonra rapor heyete girer?
  6. Sağlık rapor iş yerine ne zaman verilir?

SGK rapor ne zaman onaylanır?

İş göremezlik raporu alan işçinin raporu alıp işverene vermesi gerekmektedir. İşveren, raporu aldıktan 5 gün içinde e-rapor sistemine girer. SGK çalışanları raporu inceledikten sonra gerekli şartları sağlıyor iseniz, onay verilir. Rapor onaylandıktan sonra ise PTT'ye ödeme talimatı gönderirler.

SGK iş göremezlik doktor şifresi nasıl alınır?

HEKİM KLAVUZU Hekimler şifrelerini https://medeczane.sgk.gov.tr/doktor web adresine girerek temin edeceklerdir.

Iş göremezlik şifresi nasıl alınır?

e-Devlet Kapısı üzerinden de (elektronik imzanızla giriş yaparak) şifre alabilirsiniz. Sorunlarınızı [email protected] adresine yollayabilirsiniz. E-Posta'nızda T.C. Kimlik Numaranızı bildirmeyi unutmayınız.

Sağlık raporu ücreti nasıl hesaplanır?

Son üç ay içinde toplam prim gün sayınızı hazırlayın. Örneğin brüt ücreti 2.943 TL olan birisi için hesaplama yapalım. 2.943 / 30 = 98,10 TL bu şekilde iş göremezlik ödeneğine esas günlük kazanç hesaplanır. Günlük ücret ise 98,10 TL olarak hesaplanır.

Kaç günden sonra rapor heyete girer?

İstirahatli olması gerektiren durumlarda iş yeri hekimi işçiye en fazla 2 gün rapor verebiliyor. Aile hekimleri ise rapor süresini tek seferde 10 gün verebiliyor.

Sağlık rapor iş yerine ne zaman verilir?

Öncelikle sigortalı çalışan ve sağlık nedenlerinden dolayı çalışamaz durumda olan işçinin bu durumu kanıtlayacak bir rapor alması gerekmektedir. Aldığı bu raporu 5 günü içinde iş yerine vermesi gerekmektedir.