Kulak çınlaması tedavi edilebilir mi?

İçindekiler:

  1. Kulak çınlaması tedavi edilebilir mi?
  2. Kulak çınlaması ne kadar sürer?
  3. Uzun sureli kulak çınlaması neden olur?
  4. Sol kulak çınlaması neyin habercisidir?

Kulak çınlaması tedavi edilebilir mi?

Uykularınızı bölen ve neredeyse hayatınızı zehir eden kulak çınlamasından kurtulmak artık mümkün. Halk arasında kulak çınlaması sorunu olarak bilinen “tinnitus” rahatsızlığı, kulağa lazerle biyo-uyarıcı etki oluşturularak yapılan "tinnitus tedavi sistemi”yle 2 ayda tedavi edilebiliyor.

Kulak çınlaması ne kadar sürer?

Kulak çınlaması anlık bir sürede gerçekleşebilir; 1 gün, 1 hafta, 1 ay, yıl da sürebilir. Çınlamanın net bir süresi yoktur. Çınlamanın kaynağına göre bu süre değişebilir. Sorun bir belirti/yakınma olduğu için, mutlaka KBB hekimi tarafından kontrol edilmelidir.

Uzun sureli kulak çınlaması neden olur?

Bir kulak kirinin çınlamaya sebep olabileceği gibi, uzun süre yüksek sese maruz kalma, yabancı cisim, kulak zarında delinme, orta kulak iltihabı, orta kulakta sıvı birikmesi, iç kulak hücrelerinin zarar görmesi, orta kulakta bulunan kemiklerin ve eklemlerin sertleşmesi de çınlamaya neden olabilir.

Sol kulak çınlaması neyin habercisidir?

Halk arasında “Sağ kulak çınlarsa biri sizi iyi anıyor, sol kulak çınlarsa birileri hakkınızda kötü konuşuyor” diye bilinir. Oysa uzmanlar, kulak çınlamasının anevrizmadan, beyin tümörlerine hipertansiyondan, beslenme bozukluğuna hatta depresyona kadar pek çok hastalığın habercisi olabileceğini söylüyor.