Hidrofil hastalığı nedir?

İçindekiler:

  1. Hidrofil hastalığı nedir?
  2. Hidransefali hastalığı nedir?
  3. Makrosefali ne demek?
  4. Beyin sulanması nasıl olur?
  5. Mikrosefali ultrasonda görülür mü?

Hidrofil hastalığı nedir?

Hidrosefali, beyin omurilik sıvısının normalin üzerinde birikmesi sonucu oluşan kronik ve nörolojik bir hastalıktır. Anne karnı da dahil her yaşta görülebilir. Beyin üzerinde oluşan baskı pek çok soruna neden olur.

Hidransefali hastalığı nedir?

Hidrosefali, beyin omurilik sıvısının tıkanıklığı, emilim dengesinin bozulması nedeniyle, beyin odacıklarında genişleme , basınç artışıyla omurilik sıvısının birikmesi durumudur.

Makrosefali ne demek?

Makrosefali (megacephaly; macrocephalia), nitelemesi kafatasının aşırı büyüklüğünü tanımlar. Primer makrosefali olgularının büyük bölümü sendroma-özgü bir bulgu olarak ortaya çıkar; bazıları ise başka bir bulgu olmaksızın görülen “ailesel makrosefali”lerdir.

Beyin sulanması nasıl olur?

Hidrosefali nadir görülen bir durumdur. Beyin omurilik sıvısının birikme nedeni tıkanıklık, bebeğinizin sıvı emiliminde sorun olması (kan dolaşımı tüm sıvıyı ememez) ya da nadir olarak vücudun çok fazla sıvısı üretmesi olabilir. Hidrosefali doğuştan gelir ya da başka nedenlerle ileriki yaşlarda oluşabilir.

Mikrosefali ultrasonda görülür mü?

Mikrosefali, bebeğin baş çevresi ölçümünün aynı yaş aralığındaki bebeklere göre belirgin derecede küçük olmasıdır. Mikrosefali ne zaman tespit edilir? Mikrosefali, ayrıntılı gebelik ultrasonu sırasında ve sonraki takiplerinde genellikle ultrason yapan hekim tarafından tespit edilir.