Tali yol levhası hangisi?

İçindekiler:

  1. Tali yol levhası hangisi?
  2. Ana yol levhası nedir?
  3. Anayol nasıl anlaşılır?
  4. Yaya giremez ne anlama gelir?
  5. Yaya yolu işareti nedir?
  6. Yaya giremez levhası nasıl?
  7. Bisiklet giremez in anlamı nedir?

Tali yol levhası hangisi?

Ana Yol Tali Yol Kavşağı Levhası T-22d, bir tali yol kavşağına yaklaşılmakta olduğunu, bu işaretin kullanıldığı yoldaki trafiğin ilk geçiş hakkına sahip bulunduğunu ve tali yoldan yaklaşmakta olan sürücülerin ana yola girmeden önce yol vermelerinin veya durmalarının gerekli olduğunu bildirir.

Ana yol levhası nedir?

Anayol İşareti: Sürücülere ana yol üzerinde seyretmekte olduklarını bildirir ve kavşağın diğer kollarından yaklaşmakta olan sürücülerin, ana yol üzerindeki bütün taşıtlara yol vermek zorunda olduklarını belirtir.

Anayol nasıl anlaşılır?

Anayol anatrafiğe açık olan ve bunu kesen karayolundaki trafiğin, bu yolu geçerken veya bu yola girerken, ilk geçiş hakkını vermesi gerektiği işaretlerle belirlenmiş karayoludur. Yani yan yollardan bulunduğunuz yollara araçlar girerken onlarauyarı ve dur tabelaları konulmuşsa siz anayoldasınız demektir.

Yaya giremez ne anlama gelir?

Yaya Giremez Levhası TT-12: Yayaların girmesinin yasak olduğunu bildirir. Sadece yayaların girmesinin özellikle tehlike arz edebileceği otoyol-kaldırımı bulunmayan çok şeritli yollar-yaya girişinin kanunen yasak olduğu diğer yerlerde kullanılır.

Yaya yolu işareti nedir?

Yaya Geçidi Levhası T-11 bir tehlike uyarı işaretidir. Kırmızı üçgen içerisinde siyah simge şeklindedir. Karayolları Genel Müdürlüğü levha standardında 60, 75 ve 90 cm eşkenar üçgen ölçülerindedir. Karanlıkta kolay fark edilmesi için reflektif malzemeden üretilir.

Yaya giremez levhası nasıl?

Yaya giremez tabelası: Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır. 2 mm veya 1.

Bisiklet giremez in anlamı nedir?

Bisiklet Giremez Levhası TT-8, bisiklet girişinin yasak olduğunu bildirir. Bisiklet girişinin diğer trafik tehlikelerine sebep olacağı veya motorlu taşıt trafiği açısından tehlikeler oluşturabileceği durumlarda kullanılır.