Boyun fıtığı teşhisi nasıl konur?

İçindekiler:

  1. Boyun fıtığı teşhisi nasıl konur?
  2. Boyun fıtığı belirtileri hangi doktora gidilir?
  3. Boyun fıtığının patlamasının belirtileri nelerdir?
  4. Boyun ile ilgili hangi bölüm ilgilenir?
  5. Boyun fıtığı olanlar nasıl durmalı?

Boyun fıtığı teşhisi nasıl konur?

Boyun fıtığı teşhis sürecinde; önce klinik muayene ve Servikal MR çekilerek tanı kesinleştirilir. Sonrasında ise grafi ve bilgisayarlı tomografi gerekebilir. Hatta ayrıcı tanı için Üst Ekstremite EMG yapılır.

Boyun fıtığı belirtileri hangi doktora gidilir?

Hiçbir şekilde geçmeyen boyun ağrıları için Fizik Tedavi bölümüne veya Beyin ve Sinir Cerrahisi bölümüne gidilmelidir. Bu durum ihmal edilmemesi gereken bir durumdur. Beyin ve Sinir Cerrahisi bölümünde yapılan işlemlerden sonra boyun fıtığı tespit edilir ise uzman doktor Fizik Tedavi bölümüne sevk edebilir.

Boyun fıtığının patlamasının belirtileri nelerdir?

Boyun Fıtığı Patlaması Belirtileri?
  • Karıncalanma.
  • Zayıflık.
  • Uyuşma.
  • Kas Kütlesinde Azalma.

Boyun ile ilgili hangi bölüm ilgilenir?

Boyun ağrısı adına hastanelerin ortopedi bölümüne gidilmesi gerekiyor. Aynı zamanda fizik tedavi polikliniklerine de başvurulabilir. İlgili doktor gereken tetkik ve tedavi üzerinden bu ağrıların yaşam kalitesini düşürmesine engel olur.

Boyun fıtığı olanlar nasıl durmalı?

Nasıl durmalıyız sırtımızdaki kamburluk artmış ise bunu azaltacak şekilde sırtımız dik omuzlar arkada olacak şekilde durmalıyız, sırtımızı düzelttiğimizde boynumuzun baskıdan kurtulduğunu ve rahatladığını görürüz . Bu işlemi ayna karşısında görerek yaparsak daha faydalı olur.