Yeni televizyon alırken nelere dikkat edilmeli?

İçindekiler:

  1. Yeni televizyon alırken nelere dikkat edilmeli?
  2. 4K mı full hd mi?
  3. 4K nedir ne işe yarar?
  4. Ultra HD ile Full HD arasındaki fark nedir?
  5. Samsung Intelligent mode nedir?
  6. Samsung Smart Hub nasıl kurulur?
  7. Samsung Smart TV özelliği nedir?
  8. Televizyonlarda android ne demek?
  9. Android TV medya oynatıcı ne işe yarar?

Yeni televizyon alırken nelere dikkat edilmeli?

Televizyonunuzu koyacağınız odanın boyutu ve izleme alanınızın TV'den uzaklığı da önemli bir kriterdir. Smart televizyonunuzda dikkat etmeniz gereken bir diğer özellik ise ses kalitesidir. Ses konusunda TV'nin sahip olduğu hoparlörleri iyi kontrol etmek gerekir.

4K mı full hd mi?

Ultra HD ile 4K arasındaki küçük ama önemli fark: Ultra HD, UHD ya da ultra yüksek çözünürlük bir sinema formatıdır ve sahip olduğu piksel oranı 4096 x 2160'dır. Yani Ultra HD gerçek bir 4K'dır (Yatay olarak 4000 bin pikselin üzerine çıktığı için daha doğru bir tanımlama olur).

4K nedir ne işe yarar?

4K, çoğu TV için 3840 x 2160 piksel çözünürlük anlamına geliyor. Karşılaştırma yapabilmeniz için Full HD (1080p) çözünürlüğün 1920 x 1080 piksel çözünürlük sunduğunu hatırlatalım. 4K ekranlarda 1080p'dekinden yaklaşık dört kat daha fazla piksel bulunuyor.

Ultra HD ile Full HD arasındaki fark nedir?

Ultra High Definition (UHD) ise Full HD'nin bir adım ilerisi olarak kabul ediliyor. UHD, Full HD'nin 1.

Samsung Intelligent mode nedir?

Akıllı Modun özellikleri. Akıllı mod; içeriğinizi, kullanım tarzınızı ve TV'nizin etrafındaki ortamı tanıyarak izleme deneyiminizi geliştirir. Akıllı mod, güneşli bir sabahta aksiyon filmi veya karanlıkta korku filmlerinin tadını çıkarırken yapay zeka teknolojisi sayesinde ayarlarınızı otomatik olarak yapılandırır.

Samsung Smart Hub nasıl kurulur?

Smart HUB Kurulumu

  1. Başlamak için, MENU düğmesine basın.
  2. Smart Hub öğesini seçin.
  3. Smart Hub'ı Aç öğesini seçin.
  4. Smart Hub'ı Kurun öğesini seçin.
  5. Başlama öğesini sçein.
  6. Bağlantı sağlayacağınız modemi seçin.
  7. Sonraki öğesini seçin.
  8. Smart Hub'ı kullanmak için, son kullanıcı sözleşmesini ve gizlilik ilkesini kabul etmeniz gerekir.

Samsung Smart TV özelliği nedir?

Kısaca Smart TV, Televizyon üzerinden internete bağlanmaya ve özel geliştirilmiş uygulamaların çalıştırılmasına olanak sağlayan işletim sistemine sahip televizyonlara verilen genel isimdir. "Smart TV standart bir televizyona eklenen multimedya özelliğidir." diyebiliriz.

Televizyonlarda android ne demek?

Sesli arama özelliğine sahip olan Android televizyonlar, hem telefonlardan hem de tabletlerden kontrol edilebiliyor. ... Android Box cihazı sayesinde geleneksel televizyon cihazınız, bir anda yeni nesil bir televizyona dönüşecektir. Bugün televizyonlar, yazılım açısından bilgisayarlarla yarışır hale geliyor.

Android TV medya oynatıcı ne işe yarar?

Android TV Box cihazları üzerinde USB ve SD kart girişleri bulunduğundan, harici bir kaynaktan (harici bir HDD) medya oynatılabilir ve televizyonda izlenebilir. Android TV Box, üzerinde bulunan dahili Wi-fi alıcıları sayesinde internet ile bütünleşik çalışır. Ayrıca Ethernet bağlantı portu bulunan modelleri de vardır.