Yılbaşında evi süslemek günah mı?

İçindekiler:

  1. Yılbaşında evi süslemek günah mı?
  2. Hristiyanlar yılbaşını nasıl kutlar?
  3. Müslümanların yılbaşı kutlaması günah mı?
  4. Yeni yıl kutlaması günah mı?

Yılbaşında evi süslemek günah mı?

Yılbaşı ile Noel birbirinden farklıdır; fakat Noel kutlamalarının devamı sayılabileceğinden yılbaşı gecesi onlar gibi eğlenmek, çam kesip evi çamla süslemek caiz olmaz. ...

Hristiyanlar yılbaşını nasıl kutlar?

Bazı ülkelerde advent mumları yakılır ve okullarda İsanın doğumunun ve doğudan gelen üç müneccimin İsa'ya hediyeler getirişinin canlandırıldığı oyun ve gösteriler sahnelenir. Kiliselerde ve sokaklarda korolar halinde Noel ilahileri söylenir. Noel öncesindeki hafta sonlarında Noel partileri verilir.

Müslümanların yılbaşı kutlaması günah mı?

Kâfirlerin ibadetleri ve çirkin işleri hariç, mubah olan âdetlerini yapmakta mahzur yoktur. Yani onlara benzemiş olunmaz.Noeli kutlamak asla caiz değildir. ... Fakat, Noel ile ilgisi olmayan yılbaşında bir Müslümana tebrik kartı yazıp, yeni bir yılın insanlık için, Müslümanlar için hayırlı olmasını dilemek günah değildir.

Yeni yıl kutlaması günah mı?

Yılbaşı Kutlama kavramı genelde malayani işleri ifade eder. ... Ayrıca tombala, piyango gibi haram olan işler de Yılbaşı Gecesi'ne aittir. Bu kutlama kültürü de ülkemize batı ülkelerinden transfer edilmiştir. Oysa İslam Dini'nin buna kesinlikle bir izni yoktur.