Lavanta çiçeği hangi böcekleri kovar?

İçindekiler:

  1. Lavanta çiçeği hangi böcekleri kovar?
  2. Sivrisinekleri hangi bitki kovar?
  3. Bocekler hangi kokuyu sevmez?
  4. Nane hangi böcekleri kovar?
  5. Uğur Böceği neyi sevmez?
  6. Sarımsak kokusu böcekleri kaçırır mı?
  7. Uğur böceği neyi sevmez?
  8. Kara böceklerden nasıl kurtulurum?

Lavanta çiçeği hangi böcekleri kovar?

Ayrıca lavanta; güvelerin yanı sıra pire, karasinek ve sivrisinekleri kovan bitkiler arasında da yer alıyor. Bahçenizin güneş alan yerlerine ekebileceğiniz ya da saksılar sayesinde balkon ya da cam pervazlarına yerleştirebileceğiniz lavantaların kokusu insanlara hoş gelse de böcekler bu bitkinin kokusunu hiç sevmiyor!

Sivrisinekleri hangi bitki kovar?

Sivrisinekleri Uzak Tutan Bitkiler
  • Limon Otu. Limon otu bir diğer adıyla Citronella mumu ve esansiyel yağı sivrisinekle doğal mücadele yöntemi olarak sıklıkla tercih ediliyor. ...
  • Petunya. ...
  • Fesleğen. ...
  • Kedi Nanesi. ...
  • Nane.
AP

Bocekler hangi kokuyu sevmez?

Lavanta - lavanta yağı, lavanta kesecikleri gibi çözümler böcekleri evinizden uzak tutacaktır. Nane ve adaçayı - Hamam böceklerinin sevmedikleri kokular arasında bu bitkiler yer alıyor. Uçucu yağları evinizde kullanarak haşereleri uzaklaştırabilirsiniz. Uzaklaştırıcı bir diğer bitki ise melekotudur.

Nane hangi böcekleri kovar?

Nane içerisindeki bulunan mentol, sivrisinek larvaları ve uyuz böceklerine böcek ilacı görevi görür. Ayrıca karınca, fare ve örümcekleri de uzaklaştırır.

Uğur Böceği neyi sevmez?

Uğur böcekleri, karanfil ve defne yaprağı kokusunu sevmez.

Sarımsak kokusu böcekleri kaçırır mı?

“Her derde deva” diye bahsedilen sarımsak, ününe yakışır bir şekilde sivrisineklerle ilgili derdinize de çare olabiliyor. İçerdiği sülfür, doğal böcek kovucu vazifesi görüyor ve sivrisinekleri uzak tutuyor.

Uğur böceği neyi sevmez?

Uğur böcekleri, karanfil ve defne yaprağı kokusunu sevmez.

Kara böceklerden nasıl kurtulurum?

Suyla karıştırılmış vanilya özütü, lavanta, limon suyu, serpilmiş tarçın ve nane, evdeki böceklerden kurtulmanın yolları arasındadır. Kullanacağınız yere zarar vermeyeceğini kontrol ettikten sonra suyla karıştırılmış beyaz sirkeyi de sprey şeklinde sıkabilirsiniz.