Çördük otu nedir neye yarar?

İçindekiler:

  1. Çördük otu nedir neye yarar?
  2. Çörtük bitkisi ne işe yarar?
  3. Züfa otu Nasıl Kullanılır?
  4. Tarhanaya kişniş konur mu?
  5. Tarhana otu nasıl bir şeydir?
  6. Kuru ZUFA otu nedir?

Çördük otu nedir neye yarar?

Mikrop, virüs ve mantarlara karşı öldürücü etkiye sahip olan çörek otu, ifraz boşaltıcı ve solunum borusunu genişleticidir. Ayrıca çörek otu, kan şekerini de düşürür. Damar hastalıklarını önler ve hazmı kolaylaştırır. Çörek otu ayrıca idrar söktürücü özelliği ile safraya da iyi gelir.

Çörtük bitkisi ne işe yarar?

Hazımsızlık, şişkinlik, ülser ve reflü gibi rahatsızlıklara zemin hazırlayan problemleri ortadan kaldırır. Ayrıca oluşan hastalıkların şiddetini hafifletir. Özellikle yemeklerden sonra yaşanan gaz problemlerine iyi gelir. - Tarhana otu çayı astım ve bronşit gibi akciğer hastalıklarına da iyi gelir.

Züfa otu Nasıl Kullanılır?

Sindirim sistemini uyarıp sindirimi kolaylaştırır. Yara, bere ve ezilmelere karşı hazırlanan çay ile masaj yapılarak uygulanırsa şifa verir. Kullanım Şekli : 2 tatlı kaşığı çiçek-yaprak karışımı üzerine 1 bardak kaynar su dökülür ve 10-15 dakika demlendirilir. Süzülerek içilir.

Tarhanaya kişniş konur mu?

En klasik olanı yoğurt, kırmızı biber, soğan ve domateslisidir, içine dereotu, maydanoz, kişniş ve nane, pul biber gibi isteğe bağlı baharatlı otlar katılıp, aldığı kadar un karıştırarak cıvıkça mayalanmaya bırakılır. Ekşi tarhana için 9 yada 10 günlük bir mayalanma (ekşime) süresi gereklidir.

Tarhana otu nasıl bir şeydir?

Özünde bulunan suyunda uçucu özelliğe sahip bir yağ bulunur. Çörtük otu veya halk arasında bilinen diğer adıyla tarhana otu; oldukça kuvvetli kokuya sahip, kendiliğinden yetişen bir bitkidir. Tarhana otu, Ege çevresinde (özellikle de İzmir, Aydın ve Manisa çevresinde) görülen, güçlü kokuya sahip bir bitkidir.

Kuru ZUFA otu nedir?

Zufa otu, ballıbabagiller bitki ailesinin alt gruplarından olan hyssopusgiller familyasına ait bilimsel adı Hyssopus officinalis olan ve çördük, çördükotu olarak da bilinen zufa otu, 50-120 cm. boylanabilen, çok yıllık, kokulu, çalımsı bitkidir.