Stres çarkı nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Stres çarkı nedir ne işe yarar?
  2. Stres çarkı nasıl çıktı?
  3. Stres çarkı nasıl çalışıyor?
  4. Stres çarkı hangi ülkenin?
  5. Stres çarkı nasıl daha hızlı döner?

Stres çarkı nedir ne işe yarar?

STRES ÇARKI NEDİR? Genel olarak sıkıntılı ya da stresli anlarda zihni dağıtmak için kullanılan bir el fırıldağı olarak tanımlanabilir. Bir dönem büyüklerin en büyük yardımcısı olan stres topuyla aynı işleve sahip olan stres çarkı haraketli olduğu için etrafınızdakilerin de dikkatini çeken bir aksesuar.

Stres çarkı nasıl çıktı?

İşte detayları; Stres çarkının geçmişi günümüzden yirmi yıl öncesi Florida'ya dayanıyor. Kızını eğlendirmek isteyen bir anne olan Hettinger'in ortada bir disk ve ona bağlı etrafında dönen bir plastik parça ile çevrildiğinde dakikalarca dönebilen bir oyunca üretmesi ile ''Fidget Spinner'' ortaya çıkmış oluyor.

Stres çarkı nasıl çalışıyor?

İçindeki küçük bilyeler sayesinde dönüyor. Stres çarkı nasıl çevrilir? Merkezinde parmağınızla tutabileceğiniz bölmenin içi daha önce de dediğimiz gibi küçük bilyelerle dolu. Bu bölmeden tutarak diğer parmaklarınız ile uçuna vurduğunuzda stres çarkı dönmeye başlıyor.

Stres çarkı hangi ülkenin?

Elde çevrilerek insanların stres attığı bu oyuncağın mucidi ise, ABD'nin Florida eyaletinde yaşayan 62 yaşındaki Catherine Hettinger. Hettinger icadının dünya çapında popüler olmasından memnun. Ancak ABD'li mucit, dünyada milyonlarca satılan stres çarkından para kazanamıyor.

Stres çarkı nasıl daha hızlı döner?

Stres Çarkı Özellikleri:
  1. Rulmanlar yağsızdır.
  2. Nanoteknoloji ile kaplanarak kaydırma sağlanmaktadır.
  3. Yağlanmaya ihtiyaç duymamaktadır.
  4. Çevirdikçe daha iyi dönmeye başlayacaktır ve süresi de uzayacaktır.
  5. Hand spinner kullandıkça hızlanır ve güçlü rulmanları sayesinde 4 dakikaya kadar dönme sağlayabilir.
Daha fazla öğe...