Gelişme kelimesinin kökü nedir?

İçindekiler:

  1. Gelişme kelimesinin kökü nedir?
  2. Gelişim ne demek TDK?
  3. Yetiştirmek ne anlama gelir?
  4. Cinayet kelimesi Türkçe mi?
  5. Işsiz kelime anlamı nedir?
  6. Balkon türemiş mi?
  7. Osmanlıca balkon ne demek?
  8. Veranda ne demek TDK?
  9. Veranda mı veranda mı?
  10. Veranda ingilizce ne demek?
  11. Balkon nedir TDK?
  12. Teras ne anlama gelir?
  13. Bir demlik ne demek?

Gelişme kelimesinin kökü nedir?

Cevap : Gelişmek kelimesinin kökü geliş kelimesidir. Çünkü tek başına aynı anlamı taşıyan en kısa hali budur.

Gelişim ne demek TDK?

a. 1. Gelişmek işi, inkişaf, neşvünema, tekâmül, evolüsyon: “Şiir, uygarlıkların doğuşunda, gelişmesinde ilk işaret oluyor.” -N. Cumalı.

Yetiştirmek ne anlama gelir?

2. Vaktinde hazır olmasını sağlamak, tamamlamak, bitirmek: Kitabı önümüzdeki aya yetiştireceğim. 3. Birini gerekli bir iş için tam zamanında bir yere götürmek: Hastayı doktora yetiştirmek.

Cinayet kelimesi Türkçe mi?

Cinayet kelimesi Türkçe'de "suç, özellikle İslam hukukunda kabahatten daha ağır olan suç, ölüm cezası gerektiren suç" anlamına gelir. ... Bu sözcük Orta Farsça (Pehlevice veya Partça) aynı anlama gelen vināh sözcüğü ile eş kökenli olabilir; ancak bu kesin değildir.

Işsiz kelime anlamı nedir?

İşsizlik, herhangi bir ekonomik toplumda çalışmak istediği halde iş bulamayan yetişkinlerin bulunması durumu.

Balkon türemiş mi?

CEVAP: Hayır, balkon kelimesi birleşik sözcük değildir. ... Birleşik sözcük, arasında bağ olan 1'den fazla kelimenin birleşmesi ile oluşan sözcüktür.

Osmanlıca balkon ne demek?

gurfe-i aliye / gurfe-i âliye Yüksek köşk. Balkon, cumba.

Veranda ne demek TDK?

a. (vera'nda) 1. Camlı taraça: “... Ozansoy. 2. Üstü kapalı ve çevresi camlı balkon: “Onu, odamın penceresinden, her sabah kahvaltıdan önce, verandada bir aşağı bir yukarı volta vururken görürdüm.” -N. ...

Veranda mı veranda mı?

Veranda mı?” yoksa “Varanda ?” Nasıl Yazılır? ... Bu kelime genellikle Varanda şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Veranda şeklinde olmalıdır.

Veranda ingilizce ne demek?

İngilizcede veranda'ın anlamı a raised, covered, sometimes partly closed area, often made of wood, on the front or side of a building: Every evening we sat on the veranda watching the sun go down.

Balkon nedir TDK?

a. 1. Bir yapının genellikle dışarıya doğru çıkmış, çevresi duvar veya parmaklıkla çevrili bölümü, ayazlık: “Eve girer girmez balkona çıktım.” -E. Şafak.

Teras ne anlama gelir?

Coğrafi bir terim olarak taraça ve seki gibi isimlerle de bilinen teras, bir yapının yerden yüksekte kalan, dış mekanda yer alan kullanılabilir alanları tanımlar.

Bir demlik ne demek?

demlik anlamı 1. Bir şeyi bir daha almamak, istememek şartıyle verme: Bu kalemi sana bir demlik veriyorum. 2. Herhangi bir şeyi toplu olarak verme, ödeme: Beşyüz lira borcum vardı, hepsini bir demlik ödedim.