Iyi bir pırlanta nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Iyi bir pırlanta nasıl anlaşılır?
  2. Pırlanta özellikleri nelerdir?
  3. Pırlanta yüzük Değeri nasıl anlaşılır?
  4. Pırlanta G mi H mı?
  5. Pırlanta yüzük kaç karat olmalı?
  6. Pırlanta neden pahalı?
  7. Tek taş kaç karat nasıl anlaşılır?
  8. G renk Pırlanta nedir?

Iyi bir pırlanta nasıl anlaşılır?

Kaliteli bir pırlanta seçerken göz önünde bulundurmanız gereken 4 ana özellik vardır. 4C olarak adlandırılan bu ölçüler Karat Ağırlığı (Carat weight),Berraklık (Clarity), Renk (Color), Kesim (Cut) şeklindedir. pırlantanın karat ölçüsü farklı olacaktır. Çünkü farklı minerallerin farklı yoğunlukları vardır.

Pırlanta özellikleri nelerdir?

Pırlantanın 4C Özelliği. Pırlanta, elmas madeninin belirli bir formda kesilmesiyle elde edilen taşın kesim şeklidir. ... Bir pırlantanın fiyatı dört özelliğine bağlıdır. Bunlar: Karat (Carat) Renk (Color) Berraklık (Clarity) Kesim (Cut) olarak sıralanır.

Pırlanta yüzük Değeri nasıl anlaşılır?

Bir pırlantanın berraklığı " doğanın parmak izleri" olarak adlandırılan izlerine bakılarak belirlenir. Çoğu pınlantanın karbon kristali'nin oluşturduğu izler vardır. Bu karbon kristaller azaldıkça pırlantanın berraklığı artacak bu da değerinin artmasına sebep olacaktır.

Pırlanta G mi H mı?

Pırlanta renk sınıflandırması D, E ve F pırlanta renkleri en beyaz taş renkleri olarak kabul edilirler. ... F ve G renk iki pırlantayı tüketicinin çıplak gözle ayıramama ihtimali çok yüksektir. H ise sarı tonlar ve beyaz tonlar arasında geçiş rengi sayılabilecek bir ara tektaş pırlanta rengidir.

Pırlanta yüzük kaç karat olmalı?

İdeal karat 20 ile 40 arasıdır. Pırlantaların boyutu ne kadar büyük ise fiyatı da o derece artmaktadır. Bundan dolayı da her bütçeye uygun olması için birçok karat seçeneği bulunmaktadır. Pırlanta yüzüklerin parlaklığını sağlayan karatı değil kesimidir.

Pırlanta neden pahalı?

Elmaslar yeryüzünde nadir bulunun eşsiz taşlardır. Nadir olan her şey kıymetli olduğundan, bu onu değerli hale getirir. Elmasların madenlerden çıkarılması aşamasında 1 karatlık elmas için yaklaşık 250 ton toprağın elenmesi gerekir. Oldukça zahmetli olan bu iş için yüksek maliyetler çıkmaktadır.

Tek taş kaç karat nasıl anlaşılır?

Bir pırlantanın kaç karat olduğunu anlamanız için sertifikasına bakmanız yeterli olacaktır. Pırlanta ile birlikte size sunulan sertifikada satın aldığınız pırlantanın kaç karat olduğu yazılıdır. Sertifikalar pırlantaların adeta kimlik belgeleridir.

G renk Pırlanta nedir?

G – J renk pırlanta: Beyaz kategorisindedirler. Kendinden daha beyaz (ekstra beyaz) pırlantalarla yan yana gelmedikçe içerdiği çok az renk tonu algılanamayacak, beyaz olarak kabul edilen pırlantalardır. Kalite olarak iyi ve fiyat olarak da caziptirler.