Destinasyonu ne demek?

İçindekiler:

  1. Destinasyonu ne demek?
  2. Turistin seyahat etmek istediği bir destinasyonu başka bir destinasyona tercih etmesi ne etkileyen unsurlar?
  3. Tarihi destinasyon nedir?
  4. Destinasyon çekicilikleri nedir?
  5. Destinasyonda ki temel çekicilik unsurları nelerdir?
  6. Destinasyon tercihi nedir?
  7. Otel destinasyonu nedir?
  8. Destinasyon pazarlaması nedir?
  9. Destinasyondaki temel çekicilik unsurları nelerdir?
  10. Akıllı turizm ne demek?
  11. Akıllı Şehirlerde neler olur?
  12. Akıllı turizm sistemi nedir?

Destinasyonu ne demek?

Destinasyon, turizm sektörünün en önemli bileşimlerinden biridir. Kelime anlamı ile destinasyon, varış yeri, gidilecek yer anlamını taşımaktadır. Destinasyon kavramı ise Coltman'ın (1989) yaptığı tanıma göre içinde turistler için cazip kabul edilecek farklı doğal çekicilikleri ve özellikleri barındıran yerlerdir.

Turistin seyahat etmek istediği bir destinasyonu başka bir destinasyona tercih etmesi ne etkileyen unsurlar?

Destinasyon seçimi konusunda Ersun ve Arslan (2011) tarafından yapılan çalışmada turistlerin destinasyon seçimlerini etkileyen temel unsurları şu şekilde sıralamışlardır; turizm potansiyeli, turizmin amaçları, paylaşılabilir “ortak” vizyon, rekabet yeteneği, pazarlama karması, pazarlama stratejileri, konumalama, imaj ...

Tarihi destinasyon nedir?

Antik Roma döneminden beri kullanılmakta olan destinasyon kelimesinin sözlük anlamı gidilecek yer, ulaşılması gereken hedeftir. Günümüzde daha çok turizm sektöründe kullanılan bu sözcük, varış noktası ve gezilecek yerler anlamında da kullanılır.

Destinasyon çekicilikleri nedir?

Destinasyon çekicilikleri, ziyaretçileri çeken, çeşitli unsurların bir araya gelmesidir (Lew, 1987'den aktaran Kim, 2014: 34). MacCannell'a (1976: 109) göre, bir ürünün çekicilik olarak ifade edilebilmesi için üç unsur gereklidir: Turist, gezip görmek için uygun alan ve farklı kılacak bir imaj veya işaret.

Destinasyonda ki temel çekicilik unsurları nelerdir?

Bir Destinasyonun Çekim Unsurları;
  • Doğal Kaynaklar.
  • Kültürel Değerler ve Tarihi Alanlar.
  • Etkinlikler (özel etkinlikler ve Festivaller, Etkinlik Turizmi, Etkinlik Yönetimi)
  • Turizm Tesisleri.
  • Spor Faaliyetleri.
  • Alışveriş Olanakları
  • Sanat Etkinlikleri.

Destinasyon tercihi nedir?

Bir bölgede değer bulan ve bu bölgeye farklı amaçlarla ziyaret eden turistlerin varlığı, o bölgeyi turizm destinasyonu yapmaktadır. Bir bölgenin destinasyon olması, turizm açısından gelişebilmesi ve o bölgenin turistler tarafından tercih edilebilir özelliklere sahip olması gerekmektedir.

Otel destinasyonu nedir?

Turizmi oluşturan unsurlar içinde mekansal alan ile bütünleşen hizmet gurubu 'varış bölgesi' anlamında 'destinasyon' olarak ifade edilmektedir.

Destinasyon pazarlaması nedir?

Kotler, Jatusripitak ve Maesincee'ye (1997) göre destinasyonu ziyaret etmek amacıyla gelen turistlere, o destinasyonu pazarlayan kuruluşlar ve yerel halk içinde gerekli olan tüm etkinlik ve içeriklerin pazarlanmasına destinasyon pazarlanması adı verilmektedir.

Destinasyondaki temel çekicilik unsurları nelerdir?

Çekici faktörler, bireylerin destinasyona neden gitmek istediklerini açıklayan destinasyona ait çekici güçlerdir. Tarihi kaynaklar, doğal çevre, sosyo-fiziksel yapı vb. unsurlar çekici faktörler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Akıllı turizm ne demek?

"Akıllı turizm", turistik hizmet, yönetim, pazarlama ve seyahatin internet teknolojisiyle "akıllılaşması" süreci anlamına geliyor.

Akıllı Şehirlerde neler olur?

Akıllı şehir, enerji, ulaşım ve kamu hizmetleri gibi kentsel hizmetlerin kalitesini ve performansını geliştirmek, kaynak tüketimini, israfı ve toplam maliyetleri azaltmak için bilgi ve iletişim teknolojilerinden (BİT) yararlanan şehirlere verilen addır.

Akıllı turizm sistemi nedir?

Zhang vd. (2012) akıllı turizmi yeni nesil bilgi ve iletişim teknolojilerine dayanan bir hükümet reformu olarak tanımlamış ve turizm ile sosyal kaynaklar için ortak paylaşım ve sürdürülebilirliği sağlamanın yanı sıra ziyaretçilere kişiselleştirilmiş, yüksek kalitede ve tatmin edici hizmetler sunmayı hedeflediğine vurgu ...